Tennis - Swimmer (2020)

3. How to Forgive (3:36)
  4. Runner (3:36)
  5. Echoes (3:24)
  6. Swimmer (4:10)
  7. Tender as a Tomb (2:42)
  8. Late Night (3:34)
  9. Matrimony II (3:47)
avatar van blur8
2020 Release ? Jaren 70 reprise zullen we maar zeggen. Stempeltje Rock kan er van af, lijkt me.
En Burt Bacharach heeft er niets mee van doen. Geloofd niemand.
Niet al te serieus nemen, Hoewel Need Your Love is een creatief popliedje.

Mssr Renard
Tennis is anders best een leuk popbandje. Althans de andere platen van dit duo vind ik prima.

Dat ze retro klinken, dat weten we wel. Dat is hun kenmerk. Lekkere jaren 60/70 lo-fi pop.

avatar van Gretz
Beste Tennis tot nu toe!

avatar van AOVV
Het debuut van deze band ken ik, en is me destijds niet goed bevallen. Ik zag dat de band dit jaar met een nieuwe worp kwam, en heb het nog een kans gegeven. En dit vind ik een stuk beter. Het is ondertussen ook reeds 9 jaar geleden dat het debuut werd uitgebracht, dus de nodige ontwikkeling zal ook wel zijn gebeurd.

Deze korte plaat bestaat uit 9 lieflijke popliedjes met echo's uit de zomers van de jaren '50, '60 & '70. Het begint meteen goed met I'll Haunt You en Need Your Love, en slecht wordt het nergens, op z'n hoogst wat gezapig. Maar steeds dromerig. De hoes is natuurlijk wel bedenkelijk, maar goed, dat past ook wel bij het imago van Tennis.

3 sterren

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
I'll Haunt You begint als een Carpenters song, maar dat is ook de enige die daar op ljkt. Tennis is een duo, en ik moet zeggen de stem van de zangeres spreekt me wel aan. Wel is Need Your Love het enige nummer wat qua stijl daadwerkelijk afwijkt van de rest. Het blijft allemaal verder binnen de lijntjes. Dan wel genietbaar zo onder de koptelefoon.