Humanist - Humanist (2020)

Label: Ignition

1. Intro (0:56)
  2. Kingdom (4:56)

met Mark Lanegan

3. Beast of the Nation (4:19)

4. Shock Collar (4:00)

8. English Ghosts (8:43)

met John Robb

9. In My Arms (3:48)

met Joel Cadbury

10. When the Lights Go Out (4:40)

met Mark Gardener

11. Truly Too Late (4:40)

met Ilse Maria

12. How're You Holding Up (3:00)

met Ron Sexsmith

13. Mortal Eyes (5:42)

met Carl Hancock Rux en Joel Cadbury

14. Shoot Kill (3:19)

met Jim Jones

15. Gospel (5:58)

avatar van koosknook
Check this! Nummers van Mr. Lanegan zijn m.i. hier (veel) beter dan tracks op z'n eigen album uit 2019.
Dit album is geproduceerd door Rob Marchall (Ex - Exit Calm)

avatar van Gringo_m
Donker, duister album. Muzikaal zit dit prima in elkaar alleen heb ik moeite met de typische Mark Lanegan zang in sommige nummers. Het gitaarspel van Rob Marchall houdt het voor mij interessant.

avatar van starsailor
Bijzondere plaat. Ik weet nog niet of ik het album gevarieerd of onsamenhangend moet noemen maar er staan toch wel genoeg goede tracks op om het bijzonder te noemen. Veel gastoptredens op dit album die geproduceerd is door Rob Marshall en Mark Lanegan. De heren leveren tevens ook de grootste bijdrage op het album.
Shock Collar is werkelijk waar fenomenaal (mede dankzij Dave Gahan) en ook de nummers waarbij Lanegan zelf zingt behoren tot de betere tracks wat mij betreft. Het gitaarwerk van Marshall is sowieso geen punt van discussie.
Ik begrijp dat tijdens de komende live optredens er gezongen wordt door James Mudriczki (Puressence) die ik overigens liever dit gehele album in had horen zingen.

avatar van Michiel Cohen
Langdradig en begint erg snel te vervelen.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Prachtige sfeervolle plaat voor de liefhebber van donkere sound. Dan zit je hier goed. Dave Gahan doet het hier weer voortreffelijk inderdaad.

avatar van henkiev
Geweldige plaat dit! English Ghosts is een wereldnummer