menu

Coriky - Coriky (2020)

mijn stem
3,55 (21)
21 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Dischord

  1. Clean Kill (4:12)
  2. Hard to Explain (3:02)
  3. Say Yes (2:35)
  4. Have a Cup of Tea (3:33)
  5. Too Many Husbands (3:02)
  6. BQM (1:51)
  7. Last Thing (3:27)
  8. Jack Says (2:33)
  9. Shedileebop (3:35)
  10. Inauguration Day (3:49)
  11. Woulda Coulda (5:23)
totale tijdsduur: 37:02
zoeken in:
avatar van Poles Apart
3,0
Bestaat uit twee ex-leden van Fugazi (Joe Lally en Ian MacKaye) die met Amy Farina (Evens) een nieuwe band gevormd hebben.

Clean Kill is al uit.

avatar van Poles Apart
3,0
Coriky: Coriky review – keeping it hardcore

Nog meer benieuwd na het lezen van deze recensie!

avatar van lowieke
4,5
Prachtig album. Heel aangename en welkome verrassing!

4,0
Heerlijk om MacKaye weer eens (bij momenten) in Fugazi modus te horen. Sterke songs en geweldig bas en gitaarwerk. Soms kabbelt het wat te veel en had het wat intenser gemogen. Vier sterren.

avatar van frolunda
3,5
Een wat onopgemerkt gebleven release in 2020 en dat terwijl het meest vooraanstaande lid van Coriky Ian MacKaye in het verleden zijn muzikale sporen toch wel verdiend heeft en passant behoorlijk invloedrijk was.
Zo was zijn eerste band Minor Threat begin jaren tachtig één van de meest gerenommeerde Hardcore/Punkgroepen, richtte hij het vermaarde Dischord label op en was hij (ongewild) instigator van de Straight edge beweging. Vervolgens verwierf hij vanaf 1989 veel waardering en succes met Fugazi.
Zijn nieuwste project Coriky, waarnaast MacKaye ook ex-Fugazi lid Joe Lally en Amy Farina (voorheen the Evens) deel vanuit maken is daar min of meer een logisch vervolg op. Wederom een sound die een mixture vormt van Post Hardcore en experimentele Rock met veel aandacht voor ritme en dynamiek, alleen is het nu allemaal een stuk ingetogener.
Wat wel weer aanwezig is is de hoge kwaliteit die het werk van Ian MacKaye over het algemeen kenmerkt. Het titelloze debuut opent met het ijzersterke Clean Kill en verder vallen me voorlopig vooral Hard to Explain, Too Many Husbands (waar Amy Farina de vocalen voor haar rekening neemt), Last Thing en Shedileebop in positieve zin op. Lijkt me wel een echt groeiplaatje dus de rating zal in de toekomst nog wel wat omhoog gaan.
Mooi en goed (luister)album.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:00 uur

geplaatst: vandaag om 10:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.