Malevolence - The Other Side (2020)

Label: MLVLTD

1. Remain Unbeaten (3:47)
  2. Keep Your Distance (2:51)
  3. The Other Side (5:39)
avatar van gigage
Metalcore/hiphopmetal uit het VK? Het kan, maar de Rage against the machine status wordt hier niet gehaald. Toch luistert het wel lekker weg.

avatar van Kevin Croes
Rage Against The Machine hoor ik er echt in de verste verte niet in terug hoor. Dit is een hardcore band met metal/groove invloeden, hoewel ik zelf ook fan ben van "Rage", deze band heeft écht geen raakvlakken met de door jou aangehaalde band. Back on track: Malevolence borduurt hier gewoon verder op hun vorige 2 platen: Reign of Suffering en Self Supremacy (beiden het beluisteren waard). Vreemd dat de band na het tekenen bij Beatdown Hardware Records + de bijhorende marketing + zeer positieve reacties op hun vorige plaat, toch heeft moeten (?) kiezen voor het uitbrengen van hun nieuwe MCD via eigen beheer zonder label. Deze band heeft echt wel wat bewezen qua status en positieve live (festival) reacties. Moderne hardcore met beatdown invloeden maar vooral met een gezonde dosis trash metal, geef het zeker een luisterbeurt, ik vind de band (samen met tal van recensenten) echt het ontdekken waard...