menu

Sonny Fortune - Infinity Is (1978)

mijn stem
3,17 (3)
3 stemmen

Verenigde Staten
Jazz
Label: Atlantic

  1. Turning It Over (7:07)
  2. A Ballad of the Times (7:05)
  3. This Side of Infinity (6:11)
  4. Perihelion (6:04)
  5. The Blues Are Green (5:38)
  6. Samba Touch (5:54)
  7. Make Up (5:10)
totale tijdsduur: 43:09
zoeken in:
avatar van Mssr Renard
3,5
Redelijke jazzrock-fusion-plaat die een beetje richting waar Stanley Clarke, Jean Luc Ponty, Mahavishnu Orchetstra en wellicht Weather Report mee bezig waren neigt. Meer rock dan jazz dus. Soms op het randje van glad maar met zoveel enthousiasme gespeeld dat het allemaal wel okay is.

De bezetting is ook helemaal fusion: Allan Zavod (oa Jean Luc Ponty) op toetsen, Anthony Jackson (Pat Martino, Steve Kahn) op elec. bas, Larry Willis (oa Blood, Sweat and Tears) op toetsen en Ray Gomez (oa Lenny White) op gitaar.

Het alto-saxofoon-geluid van Sonny is erg licht en dat hoort ook wel bij de alt denk ik, waardoor de muziek over de gehele linie iets lichtvoetigs meekrijgt, bijna progrock ipv jazzrock.

Het is ook nergens slecht, alleen ik vermoed dat jazz-liefhebbers zich hier echt niet aan moeten wagen. Het doet me zelfs (soms) een heel klein beetje denken aan Camel, maar dat komt door het lichte saxofoonspel, het wat dromerige fluitspel in combinatie met het wat stevigere gitaarwerk en de wat harde drumklappen van Steve Jordan.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:56 uur

geplaatst: vandaag om 20:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.