Do Nothing - Zero Dollar Bill (2020)

Label: Exact Truth

1. Comedy Gold (4:13)
  2. New Life (2:40)
  3. Contraband (3:05)
  4. LeBron James (3:46)
  5. Fits (3:14)
avatar van blur8
Vorige zomer trakteerde Do Nothing vanuit Nottingham op singel Gangs. Uitgesproken Britse Praatzang en punkerige NewWave met een opvallend funcky gitaar en baslijn.
Tijdens LondonCalling was de bovenzaal van Paradiso te klein. Toen werd deze EP al gespeeld. Heeft dus best nog even geduurd voordat het er ook in de studio goed opstond.

avatar van dennis1808
Fantastische ep. Heb ze vorig jaar in het najaar gezien tijden Left of the Dial en daar werd ik weggeblazen door deze band. Helaas heeft 'Gangs' de ep niet gehaald, desondanks is elk nummer erg creatief, tekstueel fantastisch en nog best dansbaar ook.

avatar van AOVV
Goeie debuut-EP inderdaad, dit bandje mag zich ook wel tussen die keur aan jonge, Britse post-punkbandjes plaatsen. Lekker energiek, en vooral LeBron James vind ik erg goed!

3,5 sterren

avatar van coldwarkids
Wat blijft Lebron James toch lekker zeg! Toen heel leuk ten tijden van deze EP. Als ik hun nieuwe single hoor zijn ze erg zoekende naar een ander genre, minder post-punk dan dit.

avatar van Chameleon Day
Waarom meent de nieuwste generatie nu-wave/post-punk bands het op zichzelf vaak alleraardigste muzikale bouwwerk dat wordt opgetrokken altijd met die declamerende schreeuwzang te moeten opluisteren? Het uiten van geforceerde urgentie? Breekt het bouwwerk imo juist weer wat af…Overigens valt het op dit EP’tje nog wel mee, vind ik. Maar mijn beoordeling was hoger geweest met wat minder geschreeuw. Franz Ferdinand is niet echt ver weg trouwens …