Tom Parker - The Commandments (1990)

Alternatieve titel: The Commandments - A Tom Parker Project

1 stem

Label: RCA

1. Overture (4:15)
  2. Loving Only You (4:15)

3. All I Need (3:42)

met Anita Meyer

4. Don't Take My Name (2:55)

met Rob de Nijs

5. Sunday, Sunday (3:07)

6. Honouring You (4:30)

met Amy Vanmeenen

7. Soldiers of Fortune (3:28)

met Rob de Nijs

8. Your Cheating Way (3:25)

9. Take Me Home (4:33)

met Edward Reekers

10. Just a Little Lie (3:58)

met Anita Meyer

11. Over There (4:27)

12. Finale (4:05)

met Amy Vanmeenen, Anita Meyer, Edward Reekers en Rob de Nijs

avatar van Wandelaar
Een bijzonder project en een zijstapje voor Tom Parker met deze Nederlandse vocalisten. Een beetje flets en het ontbreekt wat aan contrast omdat de zoete ballades overheersen. Toch wel aardig. Rob de Nijs zingt hier Engelstalig en brengt het er goed vanaf, ook al ontbreekt ook bij hem nodige kruiding in het resultaat. Kayak-man Edward Reekers doet het goed en zijn gedragen stijl past eigenlijk best in de opzet van het album. Anita Meyer brengt het meeste temperament in haar vertolkingen.

Hoewel het thema bijbels-religieus is, valt op hoe de geboden waarnaar gerefereerd wordt in menselijke liefdesliedjes zijn verpakt. God en gebod worden slechts zijdelings belicht. En zo heel bereikbaar gemaakt voor een groot publiek. Menig gospelkoor heeft liederen van dit album op het repertoire gehad en de galm van een kerkzaal combineert inderdaad wel met deze nummers.

De scherpte wordt wat gemist en geheel in lijn met Parker's New London Chorale is de omlijsting verzorgd maar weinig spannend. Misschien mag dat ook wel. Parker is de man van de gulden middenweg. Wil niemand kwetsen en is de degelijkheid zelve. Mag ik het dan een beetje saai vinden soms?

kleine man
Hier gaat iets fout.

Vandaag is Tom Parker van de boyband The Wanted overleden. Even op MuMe gekeken, want ik kende de band niet. Dan zie je daar inderdaad Tom Parker staan, en die linkt dan weer naar deze Tom Parker.

Maar dat kan toch niet dezelfde zijn? Dit album komt uit 1990, en Tom Parker van The Wanted was toen net 1 of 2 jaar oud.

Ik denk dat er een foute link zit in het MuMe-systeem.