Michiel Borstlap - Blue (2011)

Alternatieve titel: Songs from Father to Daughter

1 stem

Jazz
Label: GP

1. Summer Child (6:08)
  2. Close to You (3:41)
  3. Five Notes, One Love (6:45)
  4. Levantine (4:01)
  9. Blue Birds (2:41)
  10. Oya's Blues (3:01)
  11. Lullaby (4:08)
avatar van Chet
Als ze klein is verafgood ze haar papa.
Is ze ongeveer 7 jaar oud, is papa de enige met wie ze later wil trouwen.
Wanneer we (ze zal een jaar of 12 zijn geweest) ergens langs het IJsselmeer lopen en papa zegt dat hij droomt van ooit een appartement met een dergelijk uitzicht, zegt zij onomwonden dat zij dat appartement later voor hem gaat kopen.

Aan het einde van de middelbare school neemt ze een tussenjaar. De generatie van papa ging dan op tienertour, deze generatie gaat een jaartje reizen door Australië en Nieuw Zeeland. Door het gemis gaat papa door een soort rouwproces, zij heeft de tijd van haar leven.

Paar jaar later gaat zij "op zichzelf", ontmoet een vent en gaat samenwonen. Papa staat al een tijdje niet meer op 1 en dat is goed zo.

Haar relatie eindigt, hoop verdriet, papa mag troosten........ Ze raapt zichzelf weer bij elkaar, werkt hard en verblijft wekelijks door dat werk in diverse fraaie Europese steden.
Druk, druk, druk en weinig tijd voor papa. En dat is goed zo, als zij gelukkig is, is papa dat ook.

Zomaar wat herinneringen die gisteravond bij mij opkwamen tijdens het weer eens beluisteren van Blue, Songs from Father to Daughter.