Graham Gouldman is geen onbekende in de muziekwereld. In de jaren ’60 was hij songwriter van beroep en scoorden enkelen van zijn composities erg goed, zoals “BUS STOP” (Hollies), “FOR YOUR LOVE” (Yardbirds), “NO MILK TODAY” (Herman’s Hermits) en “TALLYMAN” (Jeff Beck). Eind jaren ’60 sloot hij zich, in principe tijdelijk, aan bij het studio project Hotlegs, die een hit scoorden met “NEANDERTHAL MAN”. Uit dit project ontstond echter 10cc, één van de grootste en invloedrijkste bands van de jaren ’70. Met Kevin Godley, Lol Creme en Eric Stewart scoorde de bands hits als “WALLSTREET SHUFFLE” en “I’M NOT IN LOVE”. Na het vertrek van Godley & Creme, bleven Stewart en Gouldman doorgaan als 10cc en bleven ze succesvol. Het door Gouldman gezongen “DREADLOCK HOLIDAY” was en is nog steeds in Nederland hun grootste hit. In 1979 bracht hij een solo single uit, “SUNBURN” dat een klein hitje werd. Nadat 10cc medio jaren ’80 “on hold” ging, richtte hij samen met Andrew Gold de band Wax op, en ook daar scoorde hij hits mee, “RIGHT BETWEEN THE EYES” (1986) en het zeer aanstekelijke “BRIDGE TO YOUR HEART” in 1987. In de jaren ’90 bracht 10cc nog een paar albums uit, maar het heilige vuur van weleer was verdwenen en Eric Stewart trok zich geleidelijk aan terug uit de muziek, waardoor de naam 10cc alleen nog door Graham Gouldman, als enig overgebleven origineel lid, in leven wordt gehouden. Nieuwe muziek onder die naam is er niet meer verschenen, maar Gouldman heeft wel voldoende inspiratie om een solo album uit te brengen. De op 10 mei 1946 in Broughton, Salford, Lancashire, Engeland geboren zanger/bassist heeft al wel eerder solo albums uitgebracht, o.a. voor films. Zijn nieuwste in “MODESTY FORBIDS” en de 11 tracks en ruim 39 minuten muziek klinken leuk, relaxt, sfeervol, maar niet echt wereldschokkend. Opener “STANDING NEXT TO ME” is een ode aan Beatles drummer Ringo Starr, die genoemd wordt en die mee speelt op deze lekkere track. Daarna volgt het jazzy “THAT’S LOVE RIGHT THERE”, deze laidback track klinkt goed. “IT’S NOT YOU IT’S ME” zou bedoelt zijn voor de de moderne versie van de Yardbirds, maar Gouldman heeft het voor zichzelf gehouden, goede keuze. “WHAT TIME WON’T HEAL” had op een recent Ringo Starr album kunnen staan, het heeft een zo’n smaakvolle Beatles feel. In “WAKE UP DREAMER” is hij kritisch in de tekst en daarmee behoort dit nummer bij de beste van “MODESTY FORBIDS”. “WAITED ALL MY LIFE FOR YOU” is een song die ook een Beatles feel heeft, dit keer had Paul McCartney dit nummer kunnen schrijven. De stem van Gouldman vond ik in de 10cc tijd al de minste van de 4, maar hij heeft een eigen geluid en klinkt warm. “MODESTY FORBIDS” is geen hoogvlieger, maar een zeer vermakelijk album geworden, waarmee Gouldman nog maar weer eens bewijst goede liedjes te kunnen schrijven.