Labi Siffre - Remember My Song (1975)

Soul / Funk
Label: EMI

1. I Got The (6:34)
  2. Another Year (4:13)
  3. Down (5:46)
  4. Old Time Song (4:48)
  5. The Vulture (3:44)
  6. Dreamer (4:01)
  7. Sadie and the Devil (3:52)
  8. Turn on Your Love (3:43)
  9. Remember My Song (5:59)
avatar van Reijersen
Dit album is helaas niks voor mij. Vind het eigenlijk gewoon ronduit saai. Het enige nummer dat er voor mij echt kan boeien is 'The Vulture' Voor de rest staat het album (op de opening na) vol met pretentieloze, saaie liedjes die zowel muzikaal als vocaal mij totaal niet kunnen boeien. Ik irriteer me soms zelfs aan zijn stem.
Dus na een paar positieve berichten hier ben ik helaas negatief.

avatar van sq
sq
Geen top-album, maar erg leuk om dit te leren kennen, al was het alleen al maar voor dat openingsnummer met zijn bijzondere opbouw en natuurlijk het herkenningspunt dat hierboven al een paar keer is beschreven. Ik had ook al wel eens ergens gelezen dat Eminem dat stukje geleend had van vroeger, maar wist niet dat het dit was. Voor het totaaloordeel moet ik toch met zinulzki eens zijn; The Vulture is een goede tweede en de ballads vind ik maar niets. Ze roeren me nergens, en in plaats van met soul is mijn eerste associatie Chris DeBurgh (maar die heeft betere composities).
Pluspunten zijn wat mij betreft het bijzonder goede geluid voor die tijd, en de toch verrassende bonustracks die ik gehoord heb. Die moeten denk ik toch wel van latere datum zijn, want als hij in 1975 al zo´n reggaetrack op repertoire zou hebben gehad, zou die toch als trendsettend zeker niet zijn afgevallen denk ik zo (1975 = doorbraak van Bob Marley naar het grote publiek en alle reggae in zijn kielzog).