Kuni - Masque (1986)

Rock / Metal
Label: Polydor

1. When We Rock (4:20)
  2. Love Taker (3:16)
  3. East Meets West (4:10)
  4. Telepathy (3:05)
  5. Victory of Dreams (3:05)
  6. Hands Up (3:10)
  7. One Last Chance (4:05)
  8. Restless Heart (4:50)
  9. Desert Sunset (3:15)
  10. When We Rock [Live] * (4:32)
  11. Restless Heart [Live] * (5:10)
McRoland
Desert sunset is echt een fantastisch nummer! hoorde het voor het eerst bij Hanneke Kappen. God I'm getting old!! lol

Sir Spamalot (crew)
Onbekend en onbemind, maar niet bij mij. Onlangs opnieuw tegengekomen tijdens mijn reis doorheen mijn Aardschokken van 1986 tot 2005 (nog altijd bezig) en opmerkelijk wegens volgende gastmuzikanten (leentjebuur bij Metal Archives):
Neil Turbin - Vocals (Anthrax)
Kevin Dubrow - Vocals (Quiet Riot)
Kal Swan - Vocals (Lion)
Chuck Wright - Bass (Quiet Riot)
Billy Sheehan - Bass (Talas)
Frankie Banali - Drums (Quiet Riot)
Mark Edwards - Drums (Steeler)
De heer Kuni is gitarist van dienst en hij kan vlammen. Gisteren tijdens de meeting in Nijmegen op vinyl gescoord! Meer nieuws volgt nog.

Meneer Bungel
Zag net dat je 'm aan het draaien was, Sir. Volgens mij heb ik dit ooit gekend (zeker van naam via de Aardschok), maar was volledig uit de herinnering verdwenen. Tot nu; bedankt, hier moet ik ook weer eens naar op zoek!

Sir Spamalot (crew)
7,00 eur was mijn prijs, op vinyl .

Meneer Bungel
Da's netjes!

Sir Spamalot (crew)
Eerste luisterbeurt achter de rug en het bevalt me. Het zangwerk is niet altijd zo netjes maar ik dien nog uit te zoeken wie op welke songs zingt. Het gitaarwerk is wel dik in orde, dat krijgt altijd "een bank vooruit en een kus van de juffrouw" van mij. Zaterdag was mijn verrassing compleet toen ik dit album op vinyl tegenkwam. Gelukkig ben ik zo snugger geweest om nooit mijn oude Aardschokken weg te doen, want ze bevatten schatten aan informatie! Binnenkort hoop ik meer over dhr. Kuni, gitarist van dienst, te kunnen meedelen.

Sir Spamalot (crew)
Ik ben er nog altijd niet uit wie wat zingt, maar ik weet al wie wat heeft geschreven.

When We Rock (4:20): Kuni, Neil Turbin
Love Taker (3:16): Kuni, Neil Turbin
East Meets West (4:10): Kuni, Neil Turbin
Telepathy (3:05): Kuni (instrumentaal)
Victory of Dreams (3:05): Kuni (instrumentaal)
Hands Up (3:10): Kuni, Neil Turbin
One Last Chance (4:05): Kuni (instrumentaal)
Restless Heart (4:50): Kuni, Neil Turbin
Desert Sunset (3:15): Kuni (instrumentaal)

Toch denk ik dat Neil Turbin de zang doet op alle gezongen nummers, behalve Restless Heart. Wie het weet, mag het zeggen. Ik ben niet bekend met de andere leadzanger Kal Swan. Het is toch een schoon albumpje voor de liefhebbers van Eighties Metal, op naar vier sterren.

avatar van vielip
Heb deze gisteren op de kop weten te tikken. Op vinyl uiteraard! Had nog nooit van de naam Kuni gehoord tot een maat me onlangs een nummer liet horen waarop ik toch echt Jeff Scott Soto meende te herkennen. Dat bleek dus te kloppen. De band heette Kuni. Dus toen ik deze gisteren zag liggen voor €4,- keek ik gelijk op de hoes of Soto hierop zingt. Bleek dus van niet. Kleine teleurstelling maar toen ik de overige namen van muzikanten zag staan moest 'ie alsnog in de tas. Ga 'm straks even luisteren. Ben benieuwd...

vielip schreef:

Jeff Scott Soto zingt de sterren van de hemel op dit album: Kuni - Lookin' for Action (1988)

jakkepoes
Sir Spamalot schreef:

When We Rock (4:20): Kuni, Neil Turbin
Love Taker (3:16): Kuni, Neil Turbin
East Meets West (4:10): Kuni, Neil Turbin
Telepathy (3:05): Kuni (instrumentaal)
Victory of Dreams (3:05): Kuni (instrumentaal)
Hands Up (3:10): Kuni, Neil Turbin
One Last Chance (4:05): Kuni (instrumentaal)
Restless Heart (4:50): Kuni, Neil Turbin
Desert Sunset (3:15): Kuni (instrumentaal)

Kal Swan is de vocalist op track nummer 8.

Kuni - Masque (1986; HQ Full Album) - YouTube

avatar van hnzm
Dit stuk vinyl kwam bij een alfabetische draaibeurt van mijn collectie aan bod direct na het debuutalbum van Richie Kotzen (1989)Richie Kotzen (1989)

Ik wilde beginnen met dezelfde mening die ik daarbij plaatste: Niet slecht dus geen onvoldoende. Maar ik hoor niet genoeg aanknopingspunten om deze in de toekomst nog eens met plezier op te zetten.

Tijdens het schrijven van deze regels besluit ik toch de plaat nogmaals op te zetten en hij gaat me daarbij meer tegenstaan. Daardoor kom ik toch uit op een onvoldoende. De meeste melodieën van de instrumentale nummers vind ik matig. De riffs clichématig. De matige opbouw van de gitaarsolo's en het veelvuldig gebruik van staccato noten erbij stoort me. Als extraatje wisselt deze gitaarvirtuoos de instrumentaaltjes af met gezongen nummers. Helaas. Ik was bij Anthrax geen liefhebber van zanger Neil Turbin en ben dat op deze plaat ook niet.

avatar van steve harris
Ik had dit album in 1986 gekocht en dacht dat ik een soort tony mc calpine album in handen had maar het was toch anders , heb hem nu niet meer en ook nooit meer gehoord.