Kuni - Masque (1986)

Rock / Metal
Label: Polydor

1. When We Rock (4:20)
  2. Love Taker (3:16)
  3. East Meets West (4:10)
  4. Telepathy (3:05)
  5. Victory of Dreams (3:05)
  6. Hands Up (3:10)
  7. One Last Chance (4:05)
  8. Restless Heart (4:50)
  9. Desert Sunset (3:15)
  10. When We Rock [Live] * (4:32)
  11. Restless Heart [Live] * (5:10)
avatar van hnzm
Dit stuk vinyl kwam bij een alfabetische draaibeurt van mijn collectie aan bod direct na het debuutalbum van Richie Kotzen (1989)Richie Kotzen (1989)

Ik wilde beginnen met dezelfde mening die ik daarbij plaatste: Niet slecht dus geen onvoldoende. Maar ik hoor niet genoeg aanknopingspunten om deze in de toekomst nog eens met plezier op te zetten.

Tijdens het schrijven van deze regels besluit ik toch de plaat nogmaals op te zetten en hij gaat me daarbij meer tegenstaan. Daardoor kom ik toch uit op een onvoldoende. De meeste melodieën van de instrumentale nummers vind ik matig. De riffs clichématig. De matige opbouw van de gitaarsolo's en het veelvuldig gebruik van staccato noten erbij stoort me. Als extraatje wisselt deze gitaarvirtuoos de instrumentaaltjes af met gezongen nummers. Helaas. Ik was bij Anthrax geen liefhebber van zanger Neil Turbin en ben dat op deze plaat ook niet.