menu

Ulthar - Providence (2020)

mijn stem
3,58 (12)
12 stemmen

Verenigde Staten
Metal
Label: 20 Buck Spin

  1. Churn (2:09)
  2. Undying Spear (5:21)
  3. Providence (4:41)
  4. Through Downward Dynasties (5:24)
  5. Cudgel (5:08)
  6. Furnace Hibernation (4:12)
  7. Narcissus Drowning (5:04)
  8. Humanoid Knot (4:34)
totale tijdsduur: 36:33
zoeken in:
avatar van ZAP!
Er is al een track te beluisteren: bandcamp. Ben benieuwd!

avatar van bonhovinyl
Wat een brute track van de aankomende Ulthar!
Kan wel een van de betere metal release dit jaar worden!

avatar van ZAP!
bonhovinyl Dan zou ik hun debuut Cosmovore ook aanraden, want deze track viel mij ietsje tegen naar verhouding met die - nog steeds wel goed, trouwens.

avatar van bonhovinyl
ZAP! schreef:
bonhovinyl Dan zou ik hun debuut Cosmovore ook aanraden, want deze track viel mij ietsje tegen naar verhouding met die - nog steeds wel goed, trouwens.


Zeker een gave plaat, ligt hier ook thuis en doet regelmatig een rondje op de draaitafel. Toch vind ik wel dat de nieuwe track een bepaalde progressie laat zien, dus ben benieuwd hoe de band dat verder gaat uitwerken. Op Cosmovore hoorde je ook al meerdere stijlen (zoals doom, black) die zij 'mooi' met elkaar weten te verweven.

avatar van AOVV
3,0
Een stevige bak herrie, al raast het al te vaak door zonder echt indruk op me te maken, met uitzondering van de vocalen, die afkomstig lijken uit ongure, diepe, onbestemde krochten. Dat zorgt wel voor wat extra naargeestigheid, en maakt dat een voldoende zeker op zijn plaats is.

3 sterren

avatar van namsaap
4,0
Providence is een aardige stap omhoog na Cosmovore. Hadden de nummers op het laatstgenoemde album nog wel eens gebrek aan afwisseling (vooral kant A), op Providence klinken de nummers een stuk geïnspireerder. De riffs zitten boordevol afwisseling en drumpartijen zijn een stuk interessanter dan op het debuut. Hoogtepunten: Undying Spear en Furnace Hybernation.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:09 uur

geplaatst: vandaag om 00:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.