menu

Dizzy - The Sun and Her Scorch (2020)

mijn stem
3,58 (12)
12 stemmen

Canada
Pop
Label: Communion

  1. Worms (2:05)
  2. Sunflower (3:34)
  3. Good and Right (3:35)
  4. The Magician (3:38)
  5. Beatrice (4:01)
  6. Roman Candles (4:28)
  7. Lefty (3:35)
  8. Primrose Hill (4:12)
  9. Daylight Savings Time (3:41)
  10. Ten (3:50)
  11. Worms II (1:49)
totale tijdsduur: 38:28
zoeken in:
avatar van Gretz
4,5
Kijk hier enorm naar uit. Sunflower en The Magician zijn alvast fijne voorproefjes die voortborduren op de sound van het debuut!

avatar van Michiel Cohen
3,0
Niet slecht voor een pop groep.

4,0
Tandje sterker dan het dromerige debuut. Deze plaat ligt in het verlengde 'Baby Teeth'. De melktandjes hebben plaatsgemaakt voor grote mensen tanden. I like it!

avatar van deric raven
3,0
Ondanks dat twee-derde van het Canadese Dizzy uit de gebroeders Spencer bestaat, is het zangeres Katie Munshaw die de aandacht naar zich toe weet te trekken. Maar zonder de illustratieve dromerige gitaarakkoorden van Alex, de postpunk baspartijen van Mackenzie en de holle ritmische drums en retro synthklanken van Charlie blijft er net niet genoeg overtuigingskracht over. Een geslaagde combinatie dus, alwetende dat de broers op muzikaal vlak elkaar door en door kennen. De voorliefde voor retro new wave en de daaruit voortkomende dreampop vormt de basis voor de twee albums die tot nu toe zijn verschenen. Gelukkig durven ze hun horizon te verbreden met een fris uptempo indie geluid, waardoor het geen deprimerend zwaar geheel wordt, al doet de donkere hemelse opbouw van openingstrack Worms anders vermoeden.

Het is hierdoor gelukkig verder niet terug te horen dat Dizzy hun tweede plaat opgenomen heeft in de meest donkere, kille en inspiratieloze ruimte die zich in een woning bevind. Maar er is daadwerkelijk vanuit een kelder in alle rust gewerkt aan de sprankelende tracks die de opvolger van het sfeervolle maar tevens wat aaibare Baby Teeth zullen worden. Geen studio, maar veilig en vertrouwd in het huis van de moeder van zangeres Katie Munshaw vind de geboorte van The Sun and Her Scorch plaats. Overweldigd door het onverwachte succes van het bejubelde en geprezen debuut wordt de band min of meer gedwongen om overhaaste stappen te zetten, en al snel aan de slag te gaan met een opvolger. Deze roem en opgelegde druk leidt tot een groeiproces waarbij de jeugdigheid en het frisse karakter navolging krijgt van de volwassen teksten van Kate Munshaw. De beslissing om zich niet te laten verleiden door de platenmaatschappij om in een afgehuurde ruimte aan de slag te gaan blijkt hierin de juiste keuze.

Blijkbaar is Kate Munshaw nog niet helemaal toe aan die volgende belangrijke fase in haar leven. Ze verhaalt over de onzekerheid die de richtingloze toekomst haar zal brengen. Zijn de keuzes die ze nu bewust versneld moet maken wel de juiste? Door de gejaagdheid en het vele reizen krijgt ze niet de kans om persoonlijke ervaringen op een goede manier af te sluiten. Een feit wat pijnlijk duidelijk wordt in The Magician. Tijdens de tour wordt ze overmand door zwaar emotioneel verlies. Heimwee naar niet terug te draaien momenten, welke zich openbaren in het gemis van een overleden vriend. Door het drukke tijdsschema blijft die behoefte onbeantwoord.

Ook het besef dat de onschuld van de jeugd vervangen is door een degelijk bestaan met genoeg houvast vreet sterk aan haar. Leeftijdsgenoten richten zich op een baan met zekerheid en doorgroeimogelijkheden, en werken aan een toekomstige jonge gezinssamenstelling. Dit verlangen speelt minder als je ervoor gekozen hebt om je op de muziek te richten, iets wat zelfs in de naaste omgeving niet altijd begrepen wordt. De somberheid druipt als een bijna uitgebrande nachtkaars door de melancholische tracks heen. Het treurende mondharmonica achtige keyboardgeluid in het zware Roman Candles komt nog het dichtste bij dit desperate gevoel in de buurt. The Sun and Her Scorch laat geen nieuwe littekens achter, maar laat ze juist door het zonnige geluid beetje bij beetje dichtschroeien.

Dizzy - The Sun and Her Scorch | Pop | Written in Music - writteninmusic.com

Gast
geplaatst: vandaag om 02:20 uur

geplaatst: vandaag om 02:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.