Amel Larrieux - Lovely Standards (2007)

Soul / Jazz
Label: Blisslife

1. If I Were a Bell (3:28)
  2. Try Your Wings (3:18)
  3. Lucky to Be Me (5:02)
  4. Wild Is the Wind (2:52)
  5. Shadow of Your Smile (2:51)
  6. You're My Thrill (3:39)
  7. Younger Than Springtime (5:18)
  8. Something Wonderful (3:18)
  9. If I Loved You (3:18)
  10. I Like the Sunshine (3:02)
avatar van Reijersen
Amel Larrieux is een zangeres die mij nog niet voor de volle 100% heeft kunnen overtuigen. Met dit nieuwe album nog steeds niet, maar ze komt wel weer een stapje dichter in de buurt.

Bij Amel verwacht R&B-achtige soul, maar het is soulachtige vocale jazz geworden. Erg mooi gezongen, bij het breekbare af. Wel had het album niet langer moeten duren, anders was het wat eentonig geworden. 4 sterren.

Social_Mask
Zo op het eerste gehoor vind ik er jammer genoeg niet echt veel aan. Ze heeft een aardige stem, maar wat er mee soms doet, vind ik eigenlijk wel irritant. De producties zijn wel goed, het is dan ook Jazz. Denk dat dit mss geen voldoende zal worden. Ah wellicht moet ik er gewoon aan wennen.

Social_Mask
Ik moest er idd gewoon eventjes aan wennen. En nu vind ik het toch wel goed. Vooral wat ze met haar stem doet vind ik erg leuk (eerst irritant...) Erg mooie Jazz/Soul. Ik geef hier 4* voor. Bedankt Reijersen

Ze ziet er trouwens erg goed uit op de hoes Vooral haar ogen.

avatar van Reijersen
Juist! Amel lost toch een beetje mijn verwachtingen van haar in. Al doet ze dat wel door wat meer een genre-verschuiving te doen. Het is allemaal wat jazzyer als voorgaande R&B cd's.

avatar van Angelo
Het is meer jazz dan soul, behalve haar stem vind ik sowieso weinig soul terug in haar muziek. Over het algemeen ben ik niet zo’n liefhebber van jazz, maar om bij te ontspannen is dit wel een fijn album. De opener ‘If I were a bell’ is erg ingetogen, rustig en doet misschien wel een beetje denken aan een soort van Norah Jones nummer, alleen dan minder. Het tweede nummer ‘Try your wings’ borduurt daar op voort en is wederom ingetogen en wat aan de monotone kant.

Ook het derde nummer brengt niet veel verandering en al gauw ben je bij het laatste nummer aangekomen en lijkt het alsof je hebt geluisterd naar een nummer van 36 minuten. Het is wel allemaal veel van hetzelfde. Amel heeft wel het geluk dat ze een stem heeft die erg ontspannend werkt. Spannend wordt het album nergens en dat is denk ik het grootste minpunt van het album. Heel af en toe zal dit best fijn klinken maar een echte groeier zal dit denk ik niet worden en/of zijn.