Joell Ortiz & KXNG Crooked - H.A.R.D. (2020)

Label: Mello

1. H.A.R.D. (3:13)

met Mrk Sx

2. Get Ya Money (2:43)
  3. Caddy Bump (LBC) (2:43)
  4. Catchin' Bodies (3:51)
  5. Lose My Mind (3:54)

met Blakk Soul

6. Wolves (BKLYN) (2:55)
  7. Lovely (2:39)
  8. Memorial Day (3:49)
avatar van Mausie
Ik zie al wat stemmen. Iemand die er meer over kan vertellen? Hoe verhoudt het zich tot zijn soloplaat van vorig jaar en zijn samenwerking met Apollo Brown?

avatar van JayM
Mausie schreef:
Ortiz en Crooked komen sterk, maar over het algemeen een wisselvallige EP. Vind Mona Lisa een stuk beter.

avatar van Mausie
Beetje saaie EP, maar Get Ya Money is echt aan

avatar van Yestsida
Nu er een tweede collaboratieproject aankomt van Joell en Crook leek het me een goede moment om H.A.R.D. nog eens op te zetten.

Slaughterhouse bestaat dan officieel niet meer sinds 2018 maar Joell Ortiz en Crooked I waren er duidelijk nog niet mee klaar. Joe Budden is natuurlijk op pensioen sinds 2016 (de enige rapper volgens mij dat zich er werkelijk aan houdt?) en Royce da 5'9" wou geen "Slaughterhouse"-project maken zonder alle 4 de leden.

Dit is een geweldige EP geworden naar mijn mening. Veel aandacht krijgen deze heren niet, niet alleen hier maar over het algemeen, maar ze zijn toch heren en meesters in hun vak hoor. Beide heren zijn sublieme rappers, voornamelijk Crook is wel een apex MC hoor. Joell moet er niet veel voor onderdoen maar hem ik heb altijd het minst interessante lid gevonden van de supergroep. Tekstueel, technisch, flow, stemgeluid... ze hebben het totale plaatje wat mij betreft, het enige wat ontbreekt is de hitpotentie.

De beats van onder andere The Heatmakerz, Erick Sermon, !llmind, Apollo Brown en J.U.S.T.I.C.E. League laten genoeg ruimte voor de spitters om hun zegje te doen zonder de spotlight van hun te stelen.

Caddy Bump (LBC) is een solotrack van KXNG Crooked, Wolves (BKLYN) van Joell Ortiz. De overige 6 tracks zijn werkelijke collaboraties.
Caddy Bump is mijn favoriet op de plaat, zonder Joell iets te kort willen doen. Lovely vind ik het zwakst.

Laat Rise & Fall of Slaughterhouse maar komen!

4*.