Future Tense - Condemned to the Gallow (2014)

geen stemmen

Label: Buried by Time and Dust

1. Go to Hell (2:32)
  2. Swords of Vengeance (5:32)
  3. La Guillotine (2:32)
  4. Condemned to the Gallows (5:14)
  5. Evil Attack (3:34)
  6. Swords of Vengeance (5:42)
  7. Nightmare (4:04)
  8. Go to Hell (3:00)
  9. Evil Attack [Compilation Version] (3:30)
  10. Battle of Metal (3:09)
  11. Nightmare (3:46)
  12. Marquis de Sade (2:43)
  13. Damned Forever (3:46)
  14. Mephisto (1:04)
  15. Go to Hell (2:25)
  16. Ready to Rock (2:15)
  17. Nightmare (4:23)
  18. Strangest Demon (4:01)
  19. Chasing the Dragon (4:30)
  20. Break the Chains (4:04)
  21. Go to Hell (2:44)
avatar van RonaldjK
Satriani/vai schreef bij Deep Purple:
Ik ben even de platenkast ingedoken, en heb de bootleg gepakt van jou voormalige stadgenoten: Future Tense uit Utrecht titel Condemned to the Gallow. De bootleg is overigens opgenomen in mijn woonplaats. De platenhandelaar ( van het helaas legendarische platenwinkel Bij de Put) heeft thuis een studio waar dat is opgenomen. En je hebt gelijk, er staat WEL een jaartal op, maar is WEL illegaal. De kwaliteit is overigens niet slecht.
Ach ja, wat grappig! Bij gitarist Rob Weber heb ik een jaar in de klas gezeten op de middelbare school. De poort waar ze op de hoes voor staan, herken ik: het Joodse kerkhof in Woerden. Qua hoes en imago niet mijn kopje thee, maar zo presenteerden veel metalgroepen zich nu eenmaal in die tijd. Rob was ook een echte tapetrader. Voordien met bassist Rob Smeink actief in Extra, destijds bekend op mijn school en met een echte fanclub, waarvan ik lid was. Bijna 45 jaar geleden, waar blijft de tijd...

RonaldjK schreef:
Satriani/vai schreef bij Deep Purple:
Je bedoeld de achterkant van de hoes uit 1984, de bootleg uitvoering??. Merkwaardig dat er na 30 jaar nog een uitvoering is gekomen. Die bootleg is vermoedelijk gemaakt om de band te promoten. Met of zonder toestemming van de band. De platenhandelaar ik heb z'n naam al eens benoemt -Wobbe van Seijen- had destijds meerdere platenzaken waar hij de bootleg te koop aanbood. En JA!!! ben het met je eens de hoes, maar ook de muziek vind ik niet bijster indrukwekkend. Overigens wemelde het in de begin tachtiger jaren van Nederlandse Metalbands. Zoals Bodine, Helloise,Picture,Powerplay, Vandenberg en Van Dalen. Laatst genoemde was overigens meer een Dizzy Mans Metalband dan een metal band, maar dit terzijde. Alleen Vandenberg en Picture hebben het overleeft en uitgerekend treden die 2 bands op op het Into the Grave festival. Future Tense maakte geen schijn van kans. Ze hebben later wel een elpee uitgebracht. Dat zelfs de Aardschok heeft gehaald, ze noemden Future Tense een band met potentie. Maar Aardschok moest je destijds ook met een flinke korrel zout nemen. Bassist Rob Smeink dat is de voorganger volgens mij van bassist Tjerk Kiesel die op de achterkant staat van de bootleg uit 1984. Rob Weber is volgens mij de enige die muzikaal onderlegt is en ook verantwoordelijk is voor de teksten. Want alle 5 nummers van die bootleg komt van zijn hand. Het mooie is dat het adres op de achterkant van de bootleg 42 jaar na dato nog steeds klopt. Wobbe woont daar nog steeds, de man is al aardig op leeftijd tegenwoordig, Maar heeft nog wel een platenzaak : Discogs. Of hij nog produceert dat weet ik niet, tsja waar blijft de tijd!!!!

In mijn enthousiasme heb ik één band volledig over het hoofd gezien. Die maar 2 overigens uitstekende albums heeft gemaakt : de New Adventures afkomstig uit Groningen. Ze hebben ook nog op Pinkpop gespeeld. Ik meen 1980 of 1981 en dat was zeker niet slecht. Helaas hebben ze het bij 2 albums gehouden. Ze bestaan nog wel, maar spelen hoofdzakelijk in café' s, dit terzijde. Ik heb de foto denk ik achterhaald die jij bedoeld. Die staat op de defenders of metal website waar ze voor een deur staan. Anyway, ik heb de bootleg nog een keer gedraaid - denk dat het totaal nu komt op 4- Maar nee, Go to Hell is bij far het beste nummer van die bootleg. Wat overigens een legale is, onder Special Thanks staat Bij de Put + Boudisque. Met andere woorden de band heeft WEL toestemming verleent voor het maken van deze bootleg. Anyway, believe it or not de band bestaat nog steeds. Maar de Line up van 1984 is volledig vervangen. Ze hebben wel meerdere albums gemaakt, maar de tracks zijn min of meer hetzelfde. Ze hebben op hun (Niet) beveiligde website 2 covers gespeeld, Rebel Yell van Billy Idol heel matig en Let's go Crazy van Prince wat beduidend beter is. De gitaaruithaal aan het eind hebben ze slechts gedeeltelijk gespeeld. Blijkbaar durfden ze het hele hoge niet aan wat misschien maar goed is ook. Met een hoge noot stel je je heel kwetsbaar op. Als je niet weet welke noot het is, kan je die beter niet spelen. Treffend voorbeeld is wel Maria Carey ik meende in 2024. Waar ze All I want for christmas live zong in de buitenlucht. Het was vrij koud en die hoge noot wist ze niet te halen en ging finaal door het ijs. Ik vond en vind het ongelofelijk dom van haar. In het begin had ze een bereik van 5 octaven, naarmate je ouder wordt heb je dat bereik niet meer. Dat weet zij, maar toch waagde ze het erop. Marlayne Sahupala zei overigens wel terecht dat de kou ook niet echt bevorderlijk is voor een hoge uithaal. Overigens is Bobby Kimball ook ooit eens door het ijs gezakt die zong ook zo vals, staat ergens op you-tube. Anyway!!! ik ben helemaal crazy van Let's go crazy, als ik die gitaaruithaal hoor gaat de volume knop volledig open. Datzelfde geldt voor The loner, Parissienne Walkways en The Messiah will come again van Gary Moore. Maar Prince en Gary Moore waren (helaas) professionals. En dat is Future Tense in de verste verte niet. De gelaatsuitdrukking van de bassist tijdens Rebel Yell spreekt boekdelen. Ook het feit dat er op MM geen reacties zijn geplaatst - dit album uitgezonderd- is veelzeggend!!!