The Ark - We Are The Ark (2000)

Zweden
Label: Virgin

1. Hey Modern Days (3:53)
  2. Echo Chamber (3:42)
  3. Joy Surrender (3:59)
  4. It Takes a Fool to Remain Sane (3:58)
  5. Ain't Too Proud to Bow (3:37)
  6. Bottleneck Barbiturate (5:01)
  7. Let Your Body Decide (3:19)
  8. Patchouli (2:40)
  9. This Sad Bouquet (5:09)
  10. Angelheads (3:26)
  11. Laurel Wreath (3:48)
  12. You Who Stole My Solitude (5:03)
avatar van OzzyLoud
In mijn nimmer aflatende honger naar nieuwe muziek kwam ik dit schijfje tegen toen het net uitkwam. Het lag in de bak "nieuwe rockmuziek" in de muziekbibliotheek te Rotterdam. Het hoesje was echt afzichtelijk nichterig en toch besloot ik het een kans te geven. En daar ben ik nog steeds dankbaar voor! Want het is gewoon heerlijke catchy glamrock muziek. Het heeft zeker raakvlakken met de stijl die vooral begin jaren 70 enorm populair was. Maar het is ook heel verfrissend afwisselend met soms een Abba touch. En dat zeg ik niet omdat de heren uit Zweden komen. Er staan een paar sterke tracks op met als summum het al eerder genoemde It Takes A fool To Remain Sane. Maar ook Echo Chamber, Ain't To Proud To Bow en bv Let Your Body Decide mogen er zeker zijn. De muziek is soms ook zeker campy en daar moet je van houden, zeker als je straight bent.... en naar mn eigen verbazing kan ik het goed hebben. Ik die doorgaans naar hardrock en metal luister. De andere pareltje wat ik nog wil noemen is in al zijn eenvoud het wonderschone This sad Bouquet. Een ballade die het enige echte ruspuntje is van dit album.
Het album hierna In Lust We Trust is anders dan de titel zou vermoeden een stuk minder camp en serieuzer met een aantal maatschappij kritische songs. Het 3e album (State Of The Ark) is gewoon ruk, met teveel disco mijn pakkie an niet. Met het album Prayer For The Weekend was weer stukke beter met het Eurovisie songfestival nummer The Worrying Kind. Het laatste wapenfeit In Full Regalia was weer ver onder de maat. Kortom geen enkel album kan tippen aan het eerste. Denk je niet teveel in hokjes, hou je van avontuur? Probeer dan deze "nichterige camp muziek"! (met alle respect)