menu

Richard Thompson - The Old Kit Bag (2003)

mijn stem
3,91 (38)
38 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Folk / Rock
Label: Cooking Vinyl

  1. The Haunted Keepsake: Gethsemane (6:03)
  2. The Haunted Keepsake: Jealous Words (4:17)
  3. The Haunted Keepsake: I'll Tag Along (3:40)
  4. The Haunted Keepsake: A Love You Can't Survive (5:27)
  5. The Haunted Keepsake: One door Opens (4:19)
  6. The Haunted Keepsake: First Breath (7:16)
  7. The Pilgrims Fancy: She Said It Was Destiny (4:23)
  8. The Pilgrims Fancy: I've Got No Right to Have It All (4:12)
  9. The Pilgrims Fancy: Pearly Jim (4:18)
  10. The Pilgrims Fancy: Word Unspoken, Sight Unseen (4:25)
  11. The Pilgrims Fancy: Outside of the Inside (6:24)
  12. The Pilgrims Fancy: Happy Days and Auld Lang Syne (3:57)
totale tijdsduur: 58:41
zoeken in:
avatar van indana
4,5
Aleen Outside of the Inside maakt dit album al 4,5 sterren waard.

avatar van Shangri-la
4,5
Prachtig album van Richard Thompson, deze man blijft maar goede platen maken met de urgentie van een jonge hond. Dat bewijst zijn nieuwe schijfje Sweet warrior ook weer.

EVANSHEWSON
Shangri-la schreef:
Prachtig album van Richard Thompson, deze man blijft maar goede platen maken met de urgentie van een jonge hond. Dat bewijst zijn nieuwe schijfje Sweet warrior ook weer.

Inderdaad, dit is van een tijdloze schoonheid.

****

avatar van bertus99
In eerste instantie vond ik dit album wat minder toen ik het leende en ik heb slechts een stuk of vier nummers op mijn computer gezet. Dat wil zeggen dat ik albums waar ik zeker van ben meestal koop om op de cd speler te draaien en albums waarvan ik niet helemaal zeker ben eerst een tijdje op de computer laat staan. Dit was er zo eentje. Alhoewel Thompson bij mij eigenlijk geen kwaad kan doen is zijn oeuvre zo uitgebreid dat alleen de hoogtepunten voor mij genoeg zijn: Rumor and sigh, Mirror blue, Mock Tudor en iets van zijn jaren 80 werk. De jaren 70 (met Linda) heb ik nooit beluisterd.

avatar van indana
4,5
Ik zou deze toch maar kopen Bertus als ik jou was, er staan zeker 8 hele aansprekende tracks op namelijk. Naast het door mij al aangehaalde Outside of the Inside, zijn Gethsemane, She Said It Was Destiny, I've Got No Right to Have It All, Happy Days and Auld Lang Syne, Word Unspoken, Sight Unseen, One door Opens en I'll Tag Along zeer de moeite waard. Het vergt echter wel enige intensieve beluistering.

avatar van heicro
4,0
Wederom puik werk van deze onvermoeibare troubadoer.
"Gethsemane" is voor mij het hoogtepunt.

avatar van BenZet
4,0
Hele mooie plaat. Mooi verhaal en wat zit de muziek toch goed in elkaar. Ga meer luisteren van deze man.

avatar van bertus99
BenZet schreef:
Hele mooie plaat. Mooi verhaal en wat zit de muziek toch goed in elkaar. Ga meer luisteren van deze man.
.....die veel te weinig internationale erkenning krijgt!

avatar van BenZet
4,0
bertus99 schreef:
(quote)
.....die veel te weinig internationale erkenning krijgt!


Dat is met veel (hele) goede muziek. Het is niet mainstream, de massa loopt liever achter eenheidsworst muziek aan, waardoor de echte muzikanten het met minder moeten doen. Een discussie die weleens ontstaat op werk/ sportclub noem maar op bewijst dat de meeste niet van echte muziek houden (het blijft een mening hoor, maar toch) Gelukkig kom je de echte liefhebber regelmatig tegen.

avatar van Chungking
4,0
Words Unspoken, Sight Unseen

avatar van brandos
5,0
Met dit album zette Richard Thompson een dike streep door het Rock 'n roll cliché "hope I die before I get old". Wat een geweldig album bracht Richard Thompson hiermee in "zijn nadagen" uit. Het vlammende gitaarspel op 'Gethsemane' en "A love you can't survive" en de schitterende folk ballads "One door Opens" en "Word Unspoken, Sight Unseen": hoogtepunten uit een album zonder dieptepunten, uit zowiezo een carriere op een consequent artistiek ijzingwekkend hoog niveau.

avatar van Ataloona
3,5
Ik vind 'm niet helemaal evenwichtig, maar nummers als One Door Opens en Word Unspoken, Sight Unseen zijn prachtig; een A Love You Can't Survive gaat haast door merg en been. Op Outside of the Inside flirt Thompson met zigeunermuziek zoals niemand anders dat kan. Thompson stelt wat dat betreft nooit teleur. Op iedere plaat staan wel nummers waarvan een muzikant enkel kan dromen dat hij er ook maar eentje van zou kunnen schrijven... In zijn gehele bestaan.

avatar van Tony
5,0
Vanavond weer eens voorbij laten komen, na veel te lang geleden iets van de beste man gehoord te hebben. Volkomen onterecht, Tony!! Allejezus, wat is dit toch een rasmuzikant. In de basis is dit folkmuziek, die regelmatig genre-overstijgend wordt opgezweept door een lekker scheurende, haast heavy gitaar en dito begeleiding. Gethsemane zette in en wow, ik werd even compleet de plaat ingezogen om er niet meer uit te kunnen ontsnappen. De ene topper na de ander denderde voorbij, ook de ballads zijn zonder uitzondering spannend en rijk. En nu, een uur later kan ik niet anders dan verhogen naar de volle mep en de belofte aan mezelf de CD's van Richard Thompson te blijven draaien en koesteren.

Weer zo'n artiest in mijn cd collectie die ik eigenlijk veel te weinig draai. Mooi plaatje nochtans !
Naast deze plaat heb ik nog Rumor and sigh ( ook goed hoor). Tja toch nog eens snuffelen in mijn platenzaak voor nog meer materiaal van deze man.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:31 uur

geplaatst: vandaag om 01:31 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.