Arca - KiCk i (2020)

met SOPHIE

11. Machote (2:57)
  12. No Queda Nada (5:37)

avatar van FlyLo

Die track valt gelukkig al beter mee dan de eerste single Nonbinary.
Helaas lage verwachtingen voor dit album hierdoor. Jammer want met het vorige album was ze echt op de goede weg

avatar van McSavah
Lekkere featurings hoor.

avatar van MartinoBasso
Het album is al twee maanden geleden gelekt.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Ik had m'n bericht van gisteren per ongeluk verwijderd (op mobiel), vervolgens kon ik hem niet ongedaan maken...

Enfin, de eerste twee singles vind ik allebei vet. Nonbinary is vervreemdend en kil, Time is warm en wollig; beide zijn puntgaaf geproduceerd. En op papier zijn de features inderdaad een one-hit KO.

avatar van waxs
Productieniveau ligt weer hoog, maar ik kom nog niet echt in de stemming met de eerste twee singles daar waar ik bij het vorige album direct was verkocht. Hoop dat de volledige collage van dit album meer teweeg brengt, kijk er hoe dan ook naar uit!

avatar van Koenr
Die track met Rosalía.

avatar van overmars89
Heb nog geen track gehoord, wacht met smacht tot de gehele release vrijdag. De releases van Arca zijn altijd in ieder geval interessant te noemen. ARCA uit 2017 was 1 van mijn favoriete releases uit dat jaar. De emotie en pijn is prachtig hoorbaar op die plaat. Het tussenhapje eerder dit jaar @@@@@ was ook een erg interessante listen. Erg benieuwd wat dit weer wordt. De artwork is al geweldig in ieder geval.

avatar van jordidj1
Koenr schreef:
Die track met Rosalía.

Echt hè? Alles waar ze op zingt verandert in goud

avatar van Mindscapes
Ik ben niet bekend met haar muziek en waarschijnlijk niet van plan te gaan luisteren, maar zag het album passeren op de homepage hier. Hoes doet me denken aan die hond Snowball uit Rick & Morty

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Ook niet heel gek: ze zijn beide duidelijke verwijzingen naar post- en transhumanistische filosofische concepten.

A Cyborg Manifesto - Wikipedia - en.m.wikipedia.org

avatar van AOVV
Mindscapes schreef:

Google Afbeeldingen

Daar moest ik ook gelijk aan denken!

Verder is het best een interessante plaat, maar niet geheel aan mij besteed, heb ik zo de indruk. Het weet me in ieder geval niet echt bij de kladden te grijpen, maar luistert, hoewel het soms enige inspanning behoeft, wel lekker weg.

3 sterren

avatar van Paalhaas
Die cover. Rare snuiter, die Arca.

avatar van Slowgaze
Mindscapes schreef:

Google Afbeeldingen

Redelijk standaard exoskelet, zowel qua albumcover als in Rick and Morty. Varianten kom je ook tegen in strips en films.

Verder moet ik qua outfit en die twee staartjes ook heel sterk hieraan denken.

avatar van overmars89
Sjeuzes wat is dit weer geniaal! Toen ik het album afgelopen vrijdag voor het eerst opzette op de achtergrond terwijl ik aan het werk was ging er veel langs me heen. Ik had het gevoel dat Arca veel aan het experimenteren was met verschillende sounds. Nu is dat wel een beetje zo, maar als je goed luistert hoor je toch ook weer veel herkenbare elementen uit haar eerdere muziek.

Vaak vind ik dit soort experimentele muziek te druk, maar Arca weet altijd een gevoelige snaar te raken. Ik kan niet echt uitleggen wat dat precies is. Dat is een onbeschrijfbaar gevoel.

avatar van Don Cappuccino
Wat een gave plaat is dit! Vorige zomer maakte ik voor het eerst kennis met Arca in een platenzaak. De eigenaar van de platenzaak waar ik was kent mijn smaak wel en kwam met de vorige plaat (Arca) aanzetten. Hij zette hem op en het gesprek dat we hadden viel gewoon stil door de tonen die uit de speakers kwamen: waanzinnig mooi. Na de eerste track wist ik genoeg: die koop ik! Die plaat heb ik dan ook veel gedraaid en ik was dan ook erg benieuwd naar KiCk i en heb dan ook expres geen previewtracks geluisterd.

Deze nieuwe is ook weer een achtbaanrit van jewelste met waanzinnig veel afwisseling. De productie is echt meesterlijk en zet je constant op het verkeerde been, maar zonder de song uit het oog te verliezen. Afstandelijk en intiem tegelijkertijd. Arca wisselt fantastisch af tussen vervreemdende dansvloerknallers en magistrale elektronische weemoedige ballades. Ze heeft ook een van de mooiste stemmen die ik in een hele tijd heb gehoord. Bedankt Björk (die ook de sterren van de hemel zingt op Afterwards), dat je Arca het vertrouwen gaf om te zingen. Ik zou ook erg benieuwd zijn naar een samenwerking tussen Jónsi en Arca. Ze hebben allebei iets fragiels in de stem dat gelijk voluit binnenkomt bij je.

avatar van overmars89
Bij de productie van Mequetrefe moet ik telkens denken aan Brockhampton. Een hele rare vergelijking weet ik, maar de tonen in de beat brengen voor mij beetje dezelfde emotie naar boven.