Briljant onontdekt pareltje dit! Ik werd getriggerd door een tip van Paul Major (Endless Boogie) in de Mojo. En wat een vondst dit is...
Arcedia is dus John Anthony Arcesi (1917), een Amerikaanse zanger van jazz en populaire liedjes. Zijn verhaal is bijzonder.Check:
Arcesia - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org
Dit album laat klaarblijkelijk een compleet ander gezicht zien van Arcesi. Het is opgenomen na de dood van zijn vrouw in 1971.
De elf nummers op Reachin 'Arcesia zijn zeer emotioneel en gepassioneerd. De zang is ontzettend theatraal, melodramatisch terwijl het instrumentarium weer psychedelisch klinkt, met de nadruk op fuzz gitaar en orgel. Teksten gaan over onderwerpen als de struggle of life, verlossing (Desiree), de kracht van de vrouw (White Panther), en het leven van de vergankelijkheid (Butterfly Mind en Soul Wings). Hoewel over het hoofd gezien op het moment van de oorspronkelijke release en zelfs bespot in sommige kringen bij zijn re-release, heeft het album inmiddels aan respect gewonnen, met name bij sommige fans van de outsider muziek. Arcesi zelf was destijds tevreden met het resultaat van de opnames. Hij was ervan overtuigd dat hij een goede plaat had gemaakt die naarmate de tijd zou verstrijken beter begrepen zou worden. Ik hoop van ganser harter dat we dat gaan doen want deze plaat is het meer dan waard!