Shadz of Lingo - A View to a Kill (1994)

Label: Capitol

1. Different Stylez (4:09)
  2. Mad Flavaz (3:27)

met Erick Sermon

3. I'll & Get Clowned (3:42)
  4. Wherez da Steel (4:25)
  5. Psychioathetic Interlude (2:04)
  6. View to a Kill (4:06)
  7. Think I Give a Fuck (3:34)
  8. Don't Test da Skillz (3:45)
  9. Crossfade Flow (1:05)
  10. I Step 2 U Den (4:10)
  11. Alwayz Stylin' (4:19)
avatar van Osiris Apis
Op dit album staan 4 Diamond D producties. Ill And Get Clowned heeft een heel lekkere sax sample.
Iemand die het hele album kent? Inhoudelijk lijkt me het niet zo bijzonder.

avatar van P Jay
Ken hen enkel van op een feature op het nummer "Lil' Crazy" van op Erick Sermons debuut "No Pressure". Daarop kwamen ze wel dope... DIt album ken ik niet, maar zal wel ook wat hardcore funk bevatten zoals Erick Sermons producties begin jaren '90?! De producties van Diamond D zijn dan wel waarschijnlijk wat meer naar de jazzy kant op...

Osiris Apis schreef:
Iemand die het hele album kent? Inhoudelijk lijkt me het niet zo bijzonder.

Lekker onderhoudend. Die intro knalt altijd zo lekker binnen. Eerst dat acapellagedeelte en dan knalt die funky/jazzy beat erin, mmhhmm.

avatar van P Jay
Waarom stem jij eigenlijk quasi nooit, Harco?

*zucht*

avatar van P Jay
Oke, sorry, niet gezien... Ironisch genoeg had je het net vandaag nog uitgelegd.
Toch jammer.

Harco
Haha, volgens mij leg ik het elke week haast wel uit. Die zucht was naar Frostyx toe, dus excuseren hoeft niet, hoor.

Voorheen was het altijd zo wanneer ik een aantal stemmen had, dat ik erop terug keek en dacht: hier klopt geen reet van. M.b.v. recensies hoop ik het voor mezelf wat makkelijker te maken. Maar dan moet ik wel recensies gaan schrijven uiteraard.

avatar van Pooiertje
Hoor ik daar een skull snaps drumbreak op I'll & get clowned?

Pooiertje schreef:
Hoor ik daar een skull snaps drumbreak op I'll & get clowned?

Ja

Goed zo, Pooiertje...

avatar van FunkyMonk
echt een album voor backpackers, dit.

avatar van Osiris Apis
Waarom dan?

avatar van FunkyMonk
Gewoon, ik denk datje toch al enige voorliefde voor het genre moet hebben vooraleer je een plaat als deze gaat appreciëren.