Grant-Lee Phillips - Lightning, Show Us Your Stuff (2020)

Rock / Folk
Label: Yep Roc

1. Ain't Done Yet (3:26)
  2. Drawing the Head (2:47)
  3. Lowest Low (3:22)
  4. Leave a Light On (3:51)
  5. Mourning Dove (4:12)
  6. Sometimes You Wake Up in Charleston (3:38)
  7. Gather Up (2:59)
  8. Straight to the Ground (5:26)
  9. Coming To (4:36)
  10. Walking in My Sleep (3:20)
avatar van Broem
Ik ben onbekend met zijn solowerk en zijn muziek die hij met Grand Lee Buffalo heeft gemaakt. Kreeg het album als tip om eens te luisteren. Dat bevalt me prima. Vermoedelijk een kunstje wat deze artiest al vaker heeft gedaan maar zijn stem klinkt erg aangenaam, de productie verrukkelijk en er wordt goed gemusiceerd. Schat in dat Grant-Lee zelf de gitaarpartijen voor zijn rekening heeft genomen. Niks mis mee. Hij heeft een rijk oeuvre en als kenners een tip hebben om wat ouder werk van hem te beluisteren zou ik zeggen...laat maar komen die tip.

avatar van ZAP!
Broem - Grant Lee Buffalo - Fuzzy (1993), inkoppertje. Wel lang geleden dat ik 'm zelf hoorde... moet ik misschien ook als herluistertip aan mezelf aannemen.

avatar van Broem
ZAP! schreef:

Thanx. Inmiddels aangevinkt. Ben benieuwd

avatar van milesdavisjr
Broem, vergeet dan ook niet direct de opvolger van dat album; Mighty Joe Moon mee te nemen, ook dat is een pareltje.

avatar van milesdavisjr
Grant Lee vormt een van de zekerheden in het leven. De beste man brengt met de regelmaat van de klok een nieuwe plaat uit en stilistisch gezien verschillen zijn soloplaten minimaal van elkaar. Wat je krijgt is oerdegelijke Americana, veel folk en wat country. Het songmateriaal straalt een en al ambacht uit maar is wat mij betreft ditmaal echt te tam en gespeend van enig avontuur. Dat de tijden van Fuzzy niet herleven begrijp ik nog wel, maar nu kan ik een geeuw af en toe niet onderdrukken. Wellicht dat deze plaat voor de Americana puristen onder ons een potje kan breken, opener Ain't Done Yet is nog wel aardig, enigszins uptempo en gevarieerd, voor het overige leent het songmateriaal zich voor de verstilde liefhebber die van zeer ingetogen (akoestische) folkrock houdt. Ik zet man's plaat; The Narrows uit 2016 nog maar eens op, uptempo, afwisselend en avontuurlijk. Jammergenoeg ontbeert Lighting deze kenmerken.