Enrique Iglesias - Insomniac (2007)

Spanje
Label: Interscope

1. Ring My Bells (3:55)
  2. Push (3:52)

met Lil' Wayne

3. Do You Know? (The Ping Pong Song) (3:38)
  4. Somebody's Me (3:58)
  5. On Top of You (3:39)
  6. Tired of Being Sorry (4:01)
  7. Miss You (3:21)
  8. Wish I Was Your Lover (3:25)
  9. Little Girl (3:46)
  10. Stay Here Tonight (4:13)
  11. Sweet Isabel (3:13)
  12. Don't You Forget About Me (3:11)
  13. Dímelo [Spanish Version of "Do You Know (The Ping Pong Song)"] * (3:38)
  14. Alguien Soy Yo [Spanish Version of "Somebody's Me"] * (3:59)
  15. Amigo Vulnerable [Spanish Version of "Tired of Being Sorry"] * (4:01)
  16. Dimelo [Ralphi Rosario & Craig CJS Remix] * (3:44)
avatar van musicfriek
Enrique gaat het met Ricky en Justin doen? Interessant

avatar van Wib0__
Zozo, dit ziet er best intressant uit!
Britney Spears, Akon, Jennifer Lopez, Justin Timberlake, Usher en Eminem, toch wel erg bekende namen.
Ik ben benieuwd, staat nog niet bij wanneer dit uit moet komen, iemand?

Btw: Do You Know vindt ik een leuke single, en ook best leuke videoclip!

avatar van Tribal Gathering
Die cd is natuurlijk niet interessant, maar hij is nog steeds met Anna.

mag ik een teiltje.

Tribal Gathering schreef:
Die cd is natuurlijk niet interessant, maar hij is nog steeds met Anna.

mag ik een teiltje.

Kwestie van Smaak volgens mij
Waarvoor heb je een teiltje nodig? Anna, of dit album?

Wib0__ schreef:

Kwestie van Smaak volgens mij
Waarvoor heb je een teiltje nodig? Anna, of dit album?

Het album ken ik niet en Anna is op een oppervlakkige manier knap, maar die berichtgeving over die twee....who cares.

avatar van musicfriek
Tribal Gathering schreef:
Niet al te serieus op ingaan aub

Ach op zich Anna, Ik en een teiltje

avatar van Timbalake
wow wat een samenwerkingen zeg! ben benieuwd...

avatar van Timbalake
Wat kreeg ik toch een hoge verwachtingen van die tracklist hier! Erg jammer dat deze totaal niet klopt, de enige samenwerking is het tweede nummer, met Lil' Wayne. Maar goed, hier dus mijn recensie...

1. Ring My Bells: Matig nummer met een slecht refrein, in het midden krijgt het nummer meer power waardoor die al een stuk leuker wordt.
2. Push: Lekker nummertje met een goeie beat, heel anders dan we van enrique gewend zijn.
3. Do You Know?: de eerste single, en voor mij ook het beste nummer van het album. Ik verwacht ook wel dat dit een grote hit gaat worden!
4. Somebody's Me: Prachtig nummer en tevens ook de 2e single. Goeie keus want enrique's stem komt hier heel mooi tot zijn recht.
5. On top of You: Heerlijk relaxt nummer om bij weg te dromen, past ook weer perfect bij de zwoele iglesias sound.
6. Tired of Being Sorry: Een van mijn favorieten van het album, echt een prachtig nummer met een heerlijk refrein. Als ik me niet vergis wordt dit ook de derde single.
7. Miss You: Echt weer een standaard Enrique nummer zoals we hem kennen, lekker zomers en zwoel. orgineel is anders, maar ik krijgt er toch wel weer een zomers gevoel bij.
8. Wish I Was Your Lover: Goeie beat en ook weer een prachtig mid-tempo zwoel nummertje.
9. Little Girl: Mooie ballad met een prachtige tekst.
10. Stay Here Tonight: Eindelijk een iets sneller nummer, deed me aan het begin een beetje denken aan If You're Not the One van Daniel Bedingfield. Ik vind dit een van de mindere nummers van het album.
11. Sweet Isabel: Lijkt erg op het vorige nummer, alleen nu is de drum beat ingeruild voor een gitaar. Wel iets beter dan het vorige, maar nog steeds middelmatig.
12. Don't Forget About Me: En ja hoor, weer een rustig nummer. Waarschijnlijk autobiografisch aangezien het net uit is met Anna. Ik vind dit wel het slechtste nummer van album, zijn stem klinkt erg schel.

Insomniac viel me toch ietwat tegen, er staan teveel mid-tempo nummers op en ik had meer vernieuwing verwacht. Toch staan er wel een paar hele goeie nummers op, met als knaller "Do you know". Kortom: weinig vernieuwends, maar toch nog wel een lekker album met een zwoele sound.

avatar van Glurp
hmm.. Al die gastartiesten zijn verwijderd van wiki Ja dat heb je met wikipedia, helaas niet altijd een even betrouwbare bron

Ik had me al een aantal dagen verheugd op het nieuwe album, wat ik vandaag dan eindelijk gekocht he. het eerste liedje viel me al een beetje tegen, en zo is eigenlijk het hele album. Er zijn twee liedjes die eruit springen, dat zijn 'Do You Know?' en 'Tired Of Being Sorry'. Nog belachelijker vind ik dat er maar één samenwerking op het album staat, terwijl er toch meer vermeld waren op een aantal sites. Als bonus doen ze er maar een paar Spaantalige nummers op, gewoon vertaald uit het Engels. 2*

avatar van Ericos
Sommige nummers spraken me aan.
Maar ik vond het vooral veel hetzelfde.

Toch geef ik dit album een voldoende.
3 *

avatar van Galithos
Aan de ene kant wel leuk dat hij zowel de Spaanse als de Engelstalige erop zat maar aan de andere kant zwaar overbodig dat hij ze in het Spaans(of juist andersom) vertaald. Het zijn leuke liedjes of het zijn het niet. Juanes kon ook gewoon een hit hebben(2x) met een spaanstalig liedje.

Toch wel een leuk album.

Ring My bells
Alguien Soy Yo
Sweet Isabel
Stay here tonight.
zijn mijn favo nummers

Leuk en goed comeback-album van deze latinozanger!!
4.5/5

avatar van Princesa..
Do You Know, is echt mijn plaat.
Ik draai het voortdurend !

avatar van jordybeukeboom
Waarom heet het eigenlijk de Ping Pong-song?

avatar van AardbeitJ
Je hoort inbegin dat geping-pong steeds
daarom..
Do you know is leuk maar het begint te vervelen als je hem te vaak hoort..

avatar van Astrid9017
Het is op zich een goed album, maar ik heb het nu toch echt wel gehoord. Het is nog maar een enkele keer dat ik naar de nummers luister. Do you know is in het begin erg leuk maar wordt nu erg vervelend. Daarintegen kan ik het met Little Girl nog wel uithouden, prachtig nummer.

3.5*

avatar van NewYorkCityLight
Ik was al een aantal jaren fan van enrique iglesias maar in het begin viel deze cd me heel erg tegen...maar nu vind ik hem helemaal top!

1. Ring My Bells 5*
6. Tired Of Being Sorry 5*
7. Miss You 5*, geeft me zo'n woestijn achtig gevoel
8. Wish I Was Your Love 5*, lijkt erg op Maybe in mijn ogen
9. Little Girl 5*
10. Stay Here Tonight 5*, in het begin vond ik het een aardig nummer maar nu kan ik er echt bij wegdromen
11. Sweet Isabel 4*, beetje saai, het refrein heeft qua rijmwoorden heel erg heel heel erg veel weg van Stay Here Tonight
12. Don't You Forget About Me 2*, nee echt niet, dat geklaag van hem, 'I'm already dying' etc. kan ik echt niet meer tegen. Nummer gaat wel maar puur door zijn zeurderige stem en afgezaagde lyrics luister ik dit niet

avatar van Nickstbo
Gewoon afgezagd & de meest irritante zanger ooit.
Af en toe een préfab artiestje kan er wel in maar dit

ik vind het een zeer schone CD met als lievelingsliedje little girl

avatar van Wib0__
Album kan er prima mee door, zowel de uptempo als de rustige nummers vindt ik lekker klinken op dit album.
De spaanse versies van de wat 'bekende' nummers vindt ik duidelijk minder, aangezien dat gewoon niet klinkt.
Totaal niet myn ding..

avatar van NewYorkCityLight
Do You Know was toch wel de zomerhit van vorig jaar (vind ik dan).

avatar van NewYorkCityLight
Nieuwe beoordeling: Enrique Iglesias - Insomniac.

1. Ring My Bells - 10/10
Mijn favoriete nummer op de CD komt al meteen als eerste. Het heeft een soort duistere kant, maar tegelijkertijd is het heel rustig en wat is het toch een mooi nummer!

2. Push - 9/10
Ook een ontzetten chill nummer. Voor houd ik van de lyrics in de bridge, en natuurlijk het ritme van de bridge zelf. 'Baby I don't give a damn, I know that your man's nowhere in sight. And your eyes don't tell a lie, I know you wanna come with tonight'

3. Do You Know - 10/10
Heerlijk zomer nummer. Staat nu ook weer vaker op, omdat het zo'n mooi weer is!

4. Somebody's Me - 8/10
Mooie ballade, maar het refrein trekt me niet echt. De coupletten zijn dan wel weer heel erg mooi!

5. On Top Of You - 9/10
Rustig, relaxed nummer. Mooi refrein, 'naughty' lyrics.

6. Tired Of Being Sorry - 8/10
Dit nummer heeft me nooit ècht getrokken. Desondanks vind ik het bij lange na geen slecht nummer.

7. Miss You - 10/10
Another favorite. In het begin vond ik dit helemaal geen aantrekkelijk nummer. Hij geeft een soort woestijn gevoel.

8. Wish I Was Your Lover - 9/10
De 'Maybe' van deze CD. Ik vind hem er in ieder geval wat van weg hebben. Dit nummer is erg lekker en de trompetten klinken ook goed.

9. Little Girl - 9/10
Weer een rustig nummer. Het refrein pakt me echt.

10. Stay Here Tonight - 10/10
En jawel, weer een rustig nummer. Het refrein is heerlijk!

11. Sweet Isabel - 7/10
Deze heeft me nooit echt geboeid. Hij gebruikt dezelfde rijmwoorden in het refrein die hij heeft gebruikt bij Stay Here Tonight (Sweet Isabel kan er natuurlijk niks aan doen dat ze na Stay Here Tonight komt, maar het is ook een zichtbaar minder nummer).

12. Don't You Forget About Me - 5/10
Wat een afsluiter, niet! Dit is het slechtste nummer van de CD. Op zich valt het nog wel mee maar zijn woorden om te omschrijven hoe graag hij wilt dat ze blijft kunnen gewoon echt niet.

Gemiddelde nummer: 8.6 = 4.3 dus 4.5*

Album Cover: A-
Album inside art: A
Vocals: B+

avatar van yasnaxx
1,0
Ik heb hem een tijdje geleden gekregen, en ik dacht ga hem maar is een keertje luisteren, nou dat had ik dus beter niet kunnen doen een slechte cd op z'n zacht uigedrukt. Nee, echt niks waard. 1*

avatar van Roel-
Lekkere cd die ik vlak na uitkomst helemaal kapot gedraaid heb. Na verloop van tijd wordt het echter allemaal minder en daarom staat de cd nu ook in me kast te staan zonder ooit nog een keer in de cd speler te verdwijnen.

SPAROOD
Vorig jaar voor mijn verjaardag gehad, in het begin helemaal grijsgedraaid maar na een aantal maanden word dit al gauw minder. Zet hem nu heel af en toe nog op.

avatar van NewYorkCityLight
De Spaanse versies van Somebody's Me (Alguien Soy Yo) en Tired Of Being Sorry (Amigo Vulnerable) zijn veel mooier dan de originele versies. Leuk dat ik het nu ook kan verstaan (het grootste deel dan, kheb nu Spaans op school). Do You Know? vind ik persoonlijk wel beter dan Dímelo.

Track 16, de remix van Hero vind ik ook mooi! (Thunderpuss Remix). Ik zie trouwens dat hier een remix van Dímelo is aangegeven als track 16, klopt dat wel?

madonnagirl3
Een lekker cd, met eigenlijk alle maar goede nummers. Enrique vind ik sowieso heerlijk, hahaha!

avatar van Jorge-E
CD van mijn ma. Hij is wel ok. De Spaanse liedjes zijn het best.