Ed Harcourt - From Every Sphere (2003)

Label: Heavenly

1. Bittersweetheart (4:30)
  2. All of Your Days Will Be Blessed (3:43)
  3. Ghost Writer (4:18)
  4. The Birds Will Sing for Us (4:26)
  5. Sister Reneé (4:44)
  6. Undertaker Strut (3:41)
  7. Bleed a River Deep (4:48)
  8. Jetsetter (3:55)
  9. Watching the Sun Come Up (5:47)
  10. Fireflies Take Flight (4:35)
  11. Metaphorically Yours (4:49)
  12. From Every Sphere (7:27)
Ed Harcourt heeft het na zijn debuut weer voor elkaar: een boeiende cd met nummers die je enerzijds gemakkelijk mee kunt zingen en anderzijds vol zitten met kleine verrassingen. Deze cd is moeilijk in een hokje te plaatsen en bevat toch alles wat de popmuziek ons heeft gebracht.

beaster1256
prachtige singer songwriter die veel talent heeft en nog geen slechte plaat gemaakt heeft nu nog doorbreken bij het grote publiek

De pianoriedel in het nummer From Every Sphere lijkt wel erg op de pianoriedel in The Scientist van Coldplay, maar wie was er toch eerder...

Voor de rest een erg fijn, gevarieerd album. Ed Harcourt zorgt er samen met Joseph Arthur mooi voor dat ik erg geinteresseerd ben geraakt in singer/songwriter talenten. Wie biedt tips (pm?)?

Misschien is dit wat voor je, of deze artiest. Anders misschien nog deze meneer

EVANSHEWSON
Zeker zo sterk als zijn debuut, misschien minder verrassend, omdat het een beetje méér van hetzelfde is, maar echt wel goed.

****

avatar van keijzm73
Minder divers en experimenteel dan zijn overweldigende debuut. Bij dit album heb ik ook iets meer het idee dat ik naar een singer- songwriter luister. Heb dat namelijk totaal niet bij zijn eerste album 'Here Be Monsters'. En ook dit album vind ik erg vol van instrumentarium om van een singer- songwriter te spreken. Maar ja, als Ed alles zelf heeft ingespeeld dan zal het wel.. Misschien moet ik gedachte; 'een man met zijn gitaar' wat ruimer zien

Hoe dan ook; prachtig tweede album van Ed Harcourt !!

avatar van muziekobsessie
deze beklijft maar niet bij mij, al jarenlang deze puur op de hoes als eerste geprobeerd en daarom onterecht ed harcourt links laten liggen. Is het de productie van thad blake die ik meestal wel kan waarderen? Of zijn de nummers gewoon minder goed. Nouja ga gewoon weer here be monsters of beautiful lie opzetten...