Seether - Si Vis Pacem, Para Bellum (2020)

Alternatieve titel: If You Want Peace, Prepare for War

Zuid-Afrika
Label: Fantasy

1. Dead and Done (3:27)
  2. Bruised and Bloodied (3:37)
  3. Wasteland (3:59)
  4. Dangerous (3:49)
  5. Liar (4:18)
  6. Can't Go Wrong (3:47)
  7. Buried in the Sand (4:17)
  8. Let It Go (4:08)
  9. Failure (3:51)
  10. Beg (3:40)
  11. Drift Away (4:52)
  12. Pride Before the Fall (4:12)
  13. Written in Stone (3:37)
  14. Let You Down [Live] * (4:24)
  15. Remedy [Live] * (7:35)
  16. What Would You Do? * (4:49)
  17. Will It Ever End? * (4:08)
  18. Feast or Famine * (4:33)
  19. Wasteland [Alternative Version] * (4:20)
  20. Leech * (3:50)
  21. Deliver Me * (3:46)
  22. On My Way * (4:08)
  23. Leave Me Be * (3:33)
  24. Crossed the Line * (3:58)
De eerste single bevalt hier wel.Seether - Dangerous (Audio) - YouTube

avatar van Killeraapje
Ha een nieuwe Seether altijd fijn!
Dangerous klinkt inderdaad al erg lekker!

avatar van legian
En daar is single nummer twee Seether - Bruised and Bloodied - YouTube. Klinkt wat minder spannend dan Dangerous en het klinkt ook verrekte bekend. Krijg hier een sterk vermoeden van zelfplagiaat.

legian schreef:

Inderdaad Bruised klinkt erg vertrouwd maar ook weinig verrassend. Een band als Seether heeft duidelijk hun eigen geluid maar is toch erg afhankelijk van bevlogenheid. Bij dit nummer kleuren ze wel heel nauwgezet binnen de lijntjes.

avatar van Killeraapje
En single nummer 3 Beg is ook uit. Met weer eens een ouderwets schreeuwende Shaun!

avatar van legian
Heb hem ondertussen een paar keer gehoord en ook deze klinkt weer heerlijk. Ligt erg in lijn met Poison the Parish en dat is zeker niet erg. Ik waardeer de stevigere en rauwere sound van ze. Heb wel het idee dat ze hier iets speelser en energieker zijn.

avatar van Timk
Ik ken (helaas) niet veel van Seether, maar weet nu in ieder geval dat daar verandering in gaat komen. Eerste luisterbeurt was ik blij verrast, en voor ik het wist was de cd ook alweer afgelopen. Deze zal de komende tijd ook vaker aan gezet worden. Voor nu is Liar een van mijn favorieten. een 4.

avatar van james_cameron
De band heeft er zo te horen weer zin in en klinkt hier lekker fel en verbeten. De Nirvana-invloeden zijn nog steeds duidelijk aanwezig, vooral in de eerste paar tracks, maar storend is dit gelukkig niet. De songs zijn unaniem sterk en weten over de hele linie te overtuigen, inclusief een paar aardige semi-ballads. Niet het beste album van de band, maar zeker één van de betere.

avatar van Michiel Cohen
Ik vind het wel bijzonder dat die gitarist er in slaagt bijna het hele album om zeep te helpen terwijl de drum/bass wel redelijk goed is. Kom dat niet vaak tegen en meestal is het andersom.
Ik kan helaas geen aantal sterren geven omdat ik bij elke aparte track afhaak bij het horen van die gitaar.