Yes - The Definitive Rock Collection (2007)

Label: Rhino

1. Time and a Word (4:33)
  2. Starship Trooper (9:29)
  3. Yours Is No Disgrace (9:42)
  4. I've Seen All Good People (6:56)
  5. Roundabout (8:32)
  6. Long Distance Runaround (3:33)
  7. Heart of the Sunrise (10:37)
  8. South Side of the Sky (7:55)
  9. And You and I (10:08)
  10. America [Single Edit] (4:11)
  11. Wonderous Stories (3:49)
  12. Siberian Khatru (8:56)
  13. Soon [New Edit] (5:45)
  14. Going for the One (5:31)
  15. Don't Kill the Whale (3:57)
  16. Tempus Fugit (5:16)
  17. Owner of a Lonely Heart (4:27)
  18. Leave It (4:14)
  19. It Can Happen (4:18)
  20. Rhythm of Love (4:52)
  21. Big Generator [Remix] (3:39)
  22. Lift Me Up (6:30)
  23. The Calling [Single Edit] (4:40)
  24. Open Your Eyes (5:15)
  25. Homeworld (The Ladder) [Radio Edit] (4:40)
  26. Magnification (7:19)
avatar van musician
Ik denk dat niemand deze nummers nog heeft...
Enfin, misschien een nieuwe generatie liefhebbers.

leuk als je niets hebt van deze top formatie

avatar van gaucho
Ach ja, Warner Music bracht rond 2007 onder deze noemer een heleboel van dit soort 2CD-verzamelaars uit van artiesten op hun labels Warner, Atlantic en Elektra. Van Otis Redding tot Chic en van Todd Rundgren tot Yes. Feitelijk zijn het overbodige verzamelaars, tenzij je van de betreffende artiest nog (bijna) niets in huis hebt. Zo heb ik de Definitive Rock Collection van Todd Rundgren, die naar mijn idee wel een goed beeld geeft van 's mans carrière.

Bij Yes ligt dat voor de meeste liefhebbers natuurlijk anders. Bovendien kan ik me nauwelijks voorstellen dat je, wanneer je ook maar een beetje geïnteresseerd bent in deze band, geen reguliere albums in je bezit hebt. Als overzichtsalbum is dit een adequaat samengestelde verzamelaar, die van de meeste fasen van de Yes-carrière (in elk geval tot Magnification uit 2003) het betere, zo niet het beste werk selecteert.

Zelf vind ik dat Awaken hier absoluut op had gemoeten, maar dat plaatkanten omvattende nummers als Close to the edge, Gates of delirium of het werk van Tales of topographic oceans ontbreken, snap ik dan wel weer. Het tweede schijfje concentreert zich vooral op de singles van de albums die in die periode werden uitgegeven, maar hoe anders het ook klinkt in vergelijking met de eerste schijf, Yes zal natuurlijk nooit een singles-band worden...

Een aardig overzicht, maar het doet je inderdaad wel afvragen voor wie deze uitgave bedoeld is.

avatar van FrodoK
Ik vind eerlijk gezegd dat als je de langere nummers als Close to the Edge, Gates, Awaken, en nummers van Tales weglaat, er een vertekend beeld ontstaat van de band. Die lange nummers zijn echt wel een heel essentieel onderdeel van hun oeuvre van de jaren '70. Je haalt er zo toch wel een beetje de kern uit, naar mijn idee.