Ook hier punten aftrek voor de veel te lange speelduur.
Er staat een aantal echt erg gave songs op zoals de countryrocker Pale Horse Rider, het heerlijke lange Savannah's Dream (genoemd naar de laatste plaats waar Gregg woonde, denk ik), het fijne Rivers Run en de ook wel aardige popblues-song Southern Rain en natuurlijk het slepende, treurige Simple Man-achtige The Doctor's Daughter.
Deze plaat was beter geweest, had het gewoon wat korter geduurd en met drie songs minder. Maar dat is mijn persoonlijke voorkeur. Daarbij gaat de stem van Devon op den duur toch een beetje tegenstaan. Hij zingt niet vals, maar ik vind zijn stem niet echt mooi. Magnolia Road is erg flauw en doet wel erg denken aan Country Roads, en is ondanks het fijne gitaarspel erg vervelend. Airboats & Cocaine is ook duidelijk inferieur. De twee afsluitende songs zijn zelfs bedroevend slecht met Much Obliged als Elvis Presley-wannabe-dieptepunt. De band had veel meer moeten inzetten op songs als Savannah's Dream.
Muzikaal is eigenlijk alleen Savannah's Dream een ode aan de Allman Brothers Band (geschreven door Betts alleen), en is de rest meer in de country, countrypop, countryrock en bluegrass hoek te zoeken. Het gitaarspel is over de hele plaat genomen erg goed, maar compositorisch schiet de band toch vaak mis.
Nog even wat potjes breken:
Potje 1 voor slidegitarist Johnny Stachela, die toch wel de plaat een erg lekker southern feel geeft.
Potje 2 voor medecomponist Stoll Vaughan, die toch 9 songs heeft meegeschreven en zelfs Magnolia Road helemaal zelf heeft geschreven. Hij speelt alleen niet mee op de plaat.
Potje 3 voor Berry Duane Oakley die niet genoemd wordt in de bandnaam maar met zijn solide baspartijen de muziek goed draagt en ook mag zingen op The Doctor's Daughter.
Ik denk dat ik dankzij deze plaat eens wat meer op zoek ga naar deze Stoll Vaughan en de soloplaten van Duane Betts eens ga proberen. Misschien dat Stachela ook wat mooie platen heeft gemaakt. Van Devon heb ik eventjes genoeg gehoord intussen (solo, Honeytribe, Royal Southern Brotherhood).