The Yum Yums - For Those About to Pop! (2020)

Noorwegen
Rock / Pop
Label: Rum Bar

1. For Those About to Pop (2:54)
  2. Baby Baby (2:54)
  3. Bubblegum Baby (2:51)
  4. Lie to Me (2:53)
  5. She's Got Everything (3:09)
  6. Let's Go Crazy (2:29)
  7. Can I Come Over (2:40)
  8. Crush on You (2:41)
  9. Summertime Pop (2:46)
  10. Say You'll Be Mine (2:54)
  11. Let's Worry About Tomorrow (3:24)
  12. First Move (3:33)
  13. The Kind of Girl (2:33)
  14. Can't Get Enough of Your Lovin' (2:28)
avatar van WoNa
Een plaat waar helemaal niet moeilijk over gedaan hoeft te worden. Het popt, swingt, rockt en punkrockt. Pretenties zijn heel ver te zoeken. Deze band uit Noorwegen mixt jaren 60 pop en bubblegum met de straffe ritmes van Green Day en The Offspring uit de 90s en komt vervolgens met een retestrak album op de proppen dat vol staat met hits (in een ander universum dat het onze). Met heerlijke, melodieuze nummers en vooral veel aandacht voor de vocale details.

Ik pretendeer geen moment dat dit een vernieuwend of uniek album is, maar het zit gewoon heel lekker in elkaar. Overigens, wie niet direct valt voor het eerste nummer en single hoeft niet echt verder te luisteren. Het gaat zo heerlijk door.

De band heeft zes jaar over dit album gedaan. Dat kan er toe geleid hebben dat men zich is verloren in menig detail. De keuzes die uiteindelijk gemaakt zijn, lijken 100% de juiste. For Those About To Pop! is een album dat bij mij een grote smile op mijn gezicht zet, die pas verdwijnt als de laatste noot is uitgestorven. Een heel lekker en vrolijkstemmend album dus.

Het bovenstaande is een bewerking van een Engelstalige post op WoNoBloG.