Milltown Brothers - Stockholm (2020)

Rock / Pop
Uitgebracht in eigen beheer

1. Stockholm [Extended] (6:02)
  2. F.I.L.A (3:09)
  3. Late 60's Californian Hippy Commune (4:08)
  4. The 3AM'S (5:13)
  5. Drive to Anywhere (5:34)
  6. High Heels (4:25)
  7. Running (5:49)
  8. In the Garden (3:45)
avatar van blur8
Hé wat is dit nu . een nieuw Milltown Brothers album. Hun muzikale hoogtijdagen waren begin 90-ties,
met heel frisse PopRock en eeuwig jonge songs als Which Way Should I Jump & Apple Green.
30 jaar later verwacht ik geen herhaling van zetten en die zijn ook niet te verwachten als je singeltrack Stockholm beluisterd. Heel beheerste Britse Pop, om aangenaam naar te luisteren.
Track 2 (FILA) opent met een goed gitaarrif en komt dan al snel weer in rustig vaarwater, maar is bovenal een verdomd goed geschreven song.

Eigenlijk zijn alle songs melancholisch van ondertoon en hebben meestal in de laatste minuut een goede push om niet weg te zappen. Beste voorbeeld : Drive to Anywhere. eerst 2:30 kalme steelgitaar opbouw, totdat de zang aangeeft dat er nog iets staat te gebeuren. totdat vanaf 4:00 heel zachtjes de gitaar erbij komt. en tenslotte nog een Jazzy verrassing.
Ook zeer geslaagd is Running, met een Sax en viool die heel subtiel in gevecht gaan met de gitaar.

Openingsbot is 3,5 * maar nu ik deze text overlees, sluiten we verhoging niet uit.