menu

Death in June - All Pigs Must Die (2001)

mijn stem
3,00 (9)
9 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Avant-Garde
Label: Leprosy

  1. All Pigs Must Die (3:00)
  2. Tick Tock (3:06)
  3. Disappear in Every Way (2:47)
  4. The Enemy Within (3:43)
  5. We Said Destroy II (3:51)
  6. Flies Have Their House (4:11)
  7. With Bad Blood (4:12)
  8. No Pig Day (3:28)
  9. We Said Destroy III (4:09)
  10. Lords of the Sties (2:56)
  11. Ride Out! (3:47)
totale tijdsduur: 39:10
zoeken in:
avatar van Deranged
5,0
De eerste helft is muziekaal erg goed. De experimentele tweede helft komt echter niet bepaald goed uit de verf. Interessant zijn overigens wel de dubieuze teksten.

avatar van AlexvanKuik
2,0
Na het eerste nummer (nou ja, Tick Tock en Disappear in Every Way vallen ook nog mee) daalt deze plaat naar het laagste niveau dat in een album te horen is. Dubieuze teksten, ok, NON komt er mee weg, maar als je geen Duits kan spreken, begin er dan alsjeblieft niet aan.
Maar ook dat experimentele gedoe is ook niet echt spannend meer. In hun vroegere periodes was dat nog wat interessanter.
Doodsaai, en tot idiotie toe antisemitisch.

handsome_devil
leuk album hoor

avatar van dix
dix
ja enig
doet het -gelet op de hoes- vast ook goed op kinderfeestjes.

Zoals gezegd, de eerste helft (tot en met 'Flies have their house') klinkt muzikaal erg goed, maar wat daarna komt vind ik echt afschuwelijke herrie. Jammer hoor..

en wat betreft die teksten: ik betwijfel ten zeerste of ze daadwerkelijk anti-semitisch zijn, maargoed.

3*

Mordor
3,5* voor de mooie muzikale omlijsting van Andreas Ritter (Forseti). De tweede helft van het album is niet doorheen te komen.

Interessant om te weten trouwens als het op de lyrics aankomt:

"In 1991, World Serpent Distribution, a cd label, was formed by David Gibson, Alan Trench and Alison Webster with the help of Douglas Pearce (Death In June's main man), and Death In June was signed on. However, World Serpent wasn't giving its bands their agreed share of their album sales, and this eventually caught up with them. In the late 90s, Death In June broke off from World Serpent, and many of World Serpent's bands followed suite. This entire album is pretty much a hate letter against World Serpent, with the pigs in the album being World Serpent, and especially the "three pigs" talked about in the album being the three founders of World Serpent."

(http://www.songmeanings.net/
songs/view/3530822107858533146/)

Half puntje erbij omdat de nummers die luisterbaar zijn, wel erg goed zijn.

avatar van Deranged
5,0
Eigenlijk ook gewoon een Death in June en Boyd Rice album. Die zijn stempel aardig op het geheel weet te drukken. Douglas zag veel in hem dat moge duidelijk zijn. De metal machien muzak van de tweede helft brengt me nog steeds niet echt in verrukking maar daar lijkt het me ook niet voor bedoeld.

Antisemitisch zijn de teksten en Douglas natuurlijk niet, voor mij is het vooral heel spiritueel. Al helemaal uiteraard als maatje Tibet om de hoek komt kijken maar dat terzijde. Hier wordt een bepaald slag mensen bezongen dat werkelijk in alle lagen, vormen en kleuren van de bevolking voorkomt.

Aan het eind van de dag luidt de curieuze conclusie dat een mager zelfbeeld je met name aanzet tot daden die een zucht naar destructie voeden maar eigenwaarde vermageren. Creativiteit bedreigt de variabele versies van je kern essentie is wat dit album en de covert art volgens mij voornamelijk willen zeggen.

Chazzer:

"pig who don't fly straight"

Gast
geplaatst: vandaag om 19:03 uur

geplaatst: vandaag om 19:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.