Touché Amoré - Lament (2020)

Rock / Punk

5. Limelight (5:02)
  6. Exit Row (2:16)
  7. Savoring (2:56)
  8. A Broadcast (3:01)
  9. I'll Be Your Host (3:27)
  10. Deflector (3:31)
  11. A Forecast (3:38)
avatar van coldwarkids
Hele moeilijke opgave voor Touche Amore om Stage Four te evenaren. Wat is dat een meesterwerk zeg! Uiteraard heel erg benieuwd.

avatar van Jimmy*
Gaat inderdaad een moeilijke, haast onmogelijke opgave worden ^
Daarentegen is Limelight (met Andy Hull) al te beluisteren en die is veelbelovend, heerlijk nummer! Is met vijf minuten een relatief lang nummer wat ook in lijn ligt met Stage Four.

avatar van Don Cappuccino
Limelight is erg goed, maar die gastzanger vind ik helemaal niks. Hij mengt ook helemaal niet lekker met het geluid van Touché Amoré.

Don Cappuccino schreef:

Ik vind Andy Hull altijd wel een lekker in gehoor liggende zanger vinden. Ook bij dit outro.

avatar van coldwarkids
I'll Be Your Host had zo op Stage Four kunnen staan, wat een geweldige track.

avatar van madmadder
Nog niet weggeblazen, maar Touché Amoré albums hebben vaak even nodig om te landen bij mij. Wel in ieder geval een paar nummers waar ik instant verliefd op ben. De andere groeien hopelijk nog.

avatar van joko150
ben heel benieuwd!

avatar van coldwarkids
Reminders voelt een beetje geforceerd. Productie is ook iets minder tov Stage Four.

avatar van coldwarkids
Iets minder dat hun vorig album, dat was een ware meesterwerk en tranentrekkend (zowel melodieus als tekstueel). Lament is wel een dijk van een nummer hoor!

avatar van ArthurDZ
Niet zo'n gut punch als Stage Four, maar wel weer gewoon een lekker gekweld emopunkplaatje. Blijf een zwak houden voor deze boys, hopelijk snel weer live te bezichtigen!

Thekillers87327
Typisch emopunk plaatje, af en toe lekker om op te zetten als je gefrustreerd bent of je zo voelt. Toch gaat dit soort muziek mij al snel vervelen, teveel van hetzelfde helaas. Maar zeker niet ondragelijk slecht of iets in die richting

avatar van Johnny Marr
De zanger van deze band doet mij bij vlagen wat denken aan de zanger van Bring Me The Horizon, besef ik nu. Lol.

Sooheej
Bij vlagen niet om aan te horen, voor de rest doodsaai. Ik ben er nog niet uit wat erger is, maar de combinatie is dodelijk.

Soledad
Wat persoonlijk gescheld verwijderd. Als je elkaar niet lief vindt, zoek elkaar dan niet steeds op!

avatar van Don Cappuccino
Gisterenavond beluisterd en ik moet zeggen dat ik er niet zo onder de indruk van was. De plaat gaat erg sterk uit de startblokken met Come Heroine, maar daarna kwam daar niks meer bij in de buurt. Het is ook wel erg moeilijk om een plaat als Stage Four op te volgen, Touché Amoré komt hier een heel stuk luchtiger en subtieler uit de hoek. Toch voelt het materiaal van deze plaat op het eerste gehoor qua sound erg als een vervolg op Stage Four, maar dan minder diepgaand en veelzijdig. Misschien zullen meer luisterbeurten anders uitwijzen, maar tot nu toe heb ik eerder de neiging om weer terug te grijpen naar de eerdere platen.

avatar van AOVV
Ben het eens met Don Cappuccino hierboven. Het klinkt allemaal net wat minder bezield, net wat minder intens, en dat zijn toch de ingrediënten die de muziek van een band als Touché Amoré maken, vind ik.

Slecht wordt het nergens; de gasten van Touché Amoré weten wel hoe ze een goeie song schrijven en brengen, maar de emotie van vorige platen vind ik er niet in terug, helaas. Met Come Heroine en Limelight staan er wel weer twee geweldige songs op.

3 sterren

avatar van bonhovinyl
Ja, TM levert gewoon weer een heel goede plaat af.
Wellicht minder intens als concept, maar de flow van het album en de nummers staan veelal als een huis. Daarnaast vind ik de productie erg geslaagd, iets meer ruimte voor ademhaling en diverse geluiden die opvallen in het geweld.
Als laatste zijn de teksten dit keer zeer sterk, waar in het verleden naar mijn smaak soms wat teveel clichés op de loer lagen met wat flauwe rijmschema's vind ik hier meer diepgang, zonder dat er catchy momenten in iedere song zichtbaar zijn.
Beste tracks: Come Heroine (wat een opener!), Exit Row (open en ruimtelijke stukken in gitaargeweld) en Savoring (heerlijke blaststukken vermengd een goede songstructuur)

avatar van ArthurDZ
Kijk, jij snapt het!

bonhovinyl schreef:
Ja, TM levert gewoon weer een heel goede plaat af.

Nja ik vind de productie iets tegenvallen t.o.v. Stage Four. Als je na Lament, Stage Four weer opzet, komt ie veel harder binnen en drums (snare bijv) komen ook beter naar voren op Stage Four.

Nummers ansich zijn wel net zo sterk als hun vorige.

avatar van itchy
Zo slecht als de recensies hierboven suggereren vind ik het zeker niet. Maar het blijft duidelijk achter bij de twee voorgangers. Als ik over vijf jaar iets van Touché Amoré wil draaien (de bandnaam blijft verschrikkelijk) wordt dit niet mijn go-to plaat. Dit voegt verder weinig toe.

ArthurDZ schreef:

Vorig jaar in het voorprogramma van Coheed & Cambria en Thrice gezien in 013. Ik wist niet dat Touché Amoré zó goed was/is live. Die zanger ook. Bijna hetzelfde als op plaat. Retestrak ook! Ik vond Touché het hoogtepunt van de avond.