Mastodon - Medium Rarities (2020)

Label: Reprise

1. Fallen Torches (4:22)
  2. A Commotion (4:14)
  3. Asleep in the Deep [Instrumental] (6:12)
  4. Capillarian Crest [Live] (4:20)
  5. A Spoonful Weighs a Ton (3:27)
  6. Toe to Toes [Instrumental] (4:28)
  7. Circle of Cysquatch [Live] (3:15)
  8. Atlanta (3:25)

met Gibby Haynes

9. Jaguar God [Instrumental] (7:55)
  10. Cut You Up with a Linoleum Knife [From the "Aqua Teen Hunger Force Colon Movie Film for Theaters Colon the Soundtrack"] (1:50)
  11. Blood & Thunder [Live] (3:52)
  12. White Walker (4:20)
  13. Halloween [Instrumental] (4:38)
  14. Crystal Skull [Live] (3:25)
  15. Orion (8:15)
  16. Iron Tusk [Live] (2:48)
avatar van Banjo
Mastodon - Fallen Torches [Official Visualizer] - YouTube

En dit is een verzamel album met live nummers en instrumentaal? en met een paar nieuwe nummers...
Dan zal hun nieuwe plaat ook wel snel verschijnen vermoedelijk...

avatar van CWTAB
Banjo

Slechts 1 nieuw nummer: Fallen Torches (vorige jaar opgenomen met Scott Kelly), de live nummers zijn afkomstig van singles ten tijde van Blood Mountain voornamelijk, de instrumentale nummers van limited vinyl singles.

A Commotion is een Feist cover van Split EP met Feist, A Spoonful Weighs A Ton is een Flaming Lips cover van Split EP met Flaming Lips, Orion is een Metallica cover van een Kerrang tribute.

Cut You Up .... (hoogtepunt van deze cd voor mij, gruwelijk fout maar zo catchy) van de Aqua Teen Force tekenfilm.

Atlanta komt van de Adult Swim Singles, White Walker van de Catch The Throne Mixtape voor de Game Of Thrones serie.

Buiten Jaguar God Instrumental en Fallen Torches is er niks dat nog niet eerder is uitgebracht, voor mij hadden die instrumentale nummers niet gehoeven. Deze hadden gerust kunen vervangen worden door The Bit (Melvins cover), Just Got Paid (ZZ Top cover), Emerald (Thin Lizzy cover), The Ruiner & Deathbound (bonustracks van The Hunter) en waarom ontbreekt in godsnaam hun One is the loneliest number (three dog night cover maar populairder in Harry Nilsson's versie) vanuit de Armo Of Two video game? Nooit uitgebracht en slechts anderhalve minuut in een gametrailer.

Als ik het goed begrepen heb wordt deze verzamelaar uitgebracht als fondsenwerver voor het gemis van tour en merch inkomsten. De nieuwe cd wordt sowieso het eerstkomende jaar niet uitgebracht omdat er niet mee getourd kan worden.

avatar van Fluvver
Matig B-Sides album, vind de instrumentale versies van hun eigen werk totaal niet spannend. Het album springt van live versies na instrumentale versie waardoor er geen flow ontstaat. Het nummer Orion van Metallica is wel heel erg goed gedaan.

avatar van james_cameron
Wisselvallig allegaartje van b-kantjes, aangevuld met een vette nieuwe track, opener Fallen Torches. De instrumentale versies van enkele Mastodon-tracks klinken best goed maar voegen uiteindelijk weinig toe, net als de matige live-tracks. De cover van Metallica's Orion is dan wel weer sterk. De nodige ups en downs dus, maar we hebben het er maar mee te doen tot het nieuwe album klaar is.