menu

Blue Öyster Cult - The Symbol Remains (2020)

mijn stem
3,93 (28)
28 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Frontiers

  1. That Was Me (3:18)
  2. Box in My Head (3:45)
  3. Tainted Blood (4:17)
  4. Nightmare Epiphany (5:30)
  5. Edge of the World (4:52)
  6. The Machine (4:14)
  7. Train True (Lennie's Song) (3:57)
  8. The Return of St. Cecilia (4:12)
  9. Stand and Fight (4:48)
  10. Florida Man (4:08)
  11. The Alchemist (6:00)
  12. Secret Road (5:24)
  13. There's a Crime (3:37)
  14. Fight (3:12)
totale tijdsduur: 1:01:14
zoeken in:
5,0
Wat een super plaat heeft één van mijn jeugdliefdes uitgebracht. Ze komen na bijna 20! Jaar weer eens met een nieuw studioalbum en het is meteen één van hun allerbeste zo niet beste ooit. Heerlijk afwisselend met een paar geweldige hoogtepunten zoals That Was Me, Tainted Blood, The Machine , The Return of St. Cecilia en het fantastische The Alchemist. Gelijk de (dubbel) vinyl versie besteld!

avatar van Metalpicsron
5,0
Dit album komt gegarandeerd in mijn album top 20 van dit jaar!

avatar van RuudC
3,0
Het is mij niet helemaal duidelijk waarom BÖC na negentien jaar weer eens een album moet uitbrengen. De inspiratie druipt er nou niet bepaald van af. Eric Bloom's stem heeft echt betere tijden gekend (al blijft het wel iets hebben) en de songs zijn niet bijzonder sterk. Ik vind het ook wel jammer dat Richie Castellano aardig wat songs inzingt. Precies op dat materiaal is het BÖC gevoel ver te zoeken. Het andere materiaal is wel redelijk in orde. Stand and Fight is een prima nummer. The Alchemist zal ook hoge ogen gooien, maar het lijkt zodanig op Astronomy dat ik er de meerwaarde niet van in zie. Een vrij suffige plaat met soms wat goede momenten. Het gitaarwerk is in de stevigere nummers vaak wel heel puik.

Tussenstand:
1. Secret Treaties
2. Fire Of Unknown Origin
3. Cultösaurus Erectus
4. Blue Öyster Cult
5. Spectres
6. Agents Of Fortune
7. Revölution By Night
8. Mirrors
9. Club Ninja
10. The Symbol Remains
11. Tyranny And Mutation
12. Imaginos
13. The Curse Of The Hidden Mirror
14. Heaven Forbid

avatar van lennert
4,0
Nou, ik was er wel enorm blij mee. Niet al het materiaal is even goed, waardoor het album met drie of vier songs minder toch net wat compacter en sterker zou zijn, maar het overgrote merendeel is voor mij een perfecte combinatie van de verschillende aspecten van de kenmerkende BÖC-sound. Richie Castellano ga ik hier ook echt wat extra credits voor geven, want met uitzondering van The Machine vind ik zijn zangbijdrage (Tainted Blood krijg ik niet uit mijn hoofd) of schrijverskwaliteiten (The Alchemist) een hele welkome toevoeging aan de band. Enkele jaren geleden maakte hij live sowieso al flinke indruk, dus wat mij betreft is hij nu ook gewoon een erkend bandlid.

De zang klinkt nog goed, helemaal Eric Bloom heeft nog steeds die heerlijk cynische snarl op songs als That Was Me of het meesterlijke The Alchemist. Helemaal laatstgenoemde track met de Lovecraft-teksten is een klassieker in wording. Qua lichtvoetiger Roeser-materiaal bevallen vooral het boogie-achtige Train True (Lennie's Song) en het hilarisch up-to-date Florida Man erg goed. Wat mij betreft een album waarmee de band no erg goed voor de dag komt!

Uiteindelijke score:
1. Club Ninja 5*
2. Imaginos 4.5*
3. Fire Of Unknown Origin 4.5*
4. Secret Treaties 4.5*
5. Cultösaurus Erectus 4.5*
6. Spectres 4*
7. Agents Of Fortune 4*
8. The Symbol Remains 4*
9. Heaven Forbid 4*
10. Revölution By Night 4*
11. Curse Of The Hidden Mirror 4*
12. Mirrors 4*
13. Tyranny And Mutation 4*
14. Blue Öyster Cult 3.5*

avatar van Arjan Hut
4,5
Hel sterke, frisse comeback met veel vertrouwde ingrediënten en overtuigende songs. Ook de teksten zijn weer bijzonder. Richie Castellano is een aanwinst. Mooi om de recente line-up nu eens op een studioplaat te horen, wat een topmuzikanten. Ik had niet verwacht dat BÖC nog tot zulke kwaliteit in staat zo zijn, na het teleurstellende, futloos klinkende Curse of the hidden mirror. Train True!

Gast
geplaatst: vandaag om 15:22 uur

geplaatst: vandaag om 15:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.