Gene Clark - Collector's Series: Early L.A. Sessions (1972)

Pop / Country
Label: CBS

1. Tried So Hard (2:20)
  2. Keep on Pushin' (1:44)

met Doug Dillard

3. Think I'm Gonna Feel Better (1:32)
  4. Is Yours Is Mine (2:26)
  5. Echoes (3:14)
  6. The Same One (3:27)
  7. Needing Someone (2:02)
  8. So You Say You Lost Your Baby (2:06)
  9. Couldn't Believe Her (1:53)
  10. I Found You (2:58)
avatar van Ducoz
In essentie is dit dezelfde plaat als 'With the Gosdin Brothers', zij het niet dat Gene de nummer remixte om zo voor 1972 ook hip te klinken, nam zijn vocalen ook overnieuw op. Een beetje een vervalsing van de geschiedenis dus. Maar geen onzinnige toevoeging in de collectie.

avatar van nlkink
Helemaal mee eens Ducoz. Bedankt voor het plaatsen, willemmusic. Nu kunnen we over dit album bomen waar het hoort, Stijn_Slayer, BoyOnHeavenHill, heartofsoul, Droombolus, dj maus en Mjuman

avatar van Poles Apart
M'n eerste kennismaking met Gene Clark als solo artiest, kreeg deze ooit van een verzamelaar/kenner in de VS toegestuurd als extraatje bij diverse Beach Boys bootlegs, en sindsdien zo'n beetje alles van Clark in huis gehaald, en gelukkig verschijnt er tegenwoordig (bijna 30 jaar na z'n dood) nog altijd onbekend werk van de man. Dit album verschilt genoeg van de compilatie "Echoes" en "Gene Clark with the Gosdin Brothers" om als Clark-fanaat ook in huis te willen hebben.

avatar van Joshua68

avatar van Poles Apart
Joshua68 schreef:
Neem aan nooit op CD uitgebracht?

Nee, bij mij weten niet, al was mijn eerste exemplaar dus een CD-R (vinyl transfer).

avatar van Mjuman
Joshua68 schreef:
Neem aan nooit op CD uitgebracht?

Jawel - maar het hangt ervan af wat je als "origineel" wilt beschouwen.

Lees de uitleg bij Gene Clark with the Gosdin Brothers - Wikipedia - en.wikipedia.org en kijk op Discogs Gene Clark With The Gosdin Brothers | Discogs

We kunnen ons blijven opwinden over het feit dat platenmaatschappijen telkens weer vrij willekeurig met werk van een artiest omgaan.

Ik zou er een groot voorstander van zijn dat het werk van Clark (historisch) geordend albumsgewijs bij een streamingdienst als Tidal zou worden ondergebracht. Hoef je als liefhebber niet alle muziek driemaal (in wat voor formaten ook) te kopen.

avatar van willemmusic
"Ik wilde iets maken, zo iets tussen 'Rubber Soul' en het vroege werk van The Mamas and the Papas", herinnert zich Gene op de achterkant van de hoes van deze plaat. Daar mag je van denken wat je wilt, maar dat laatste is duidelijk(er) te horen. Ik heb hem weer eens gedraaid en verdraaid! ik vind dit nu het mooiste klinken. De Gosdins zingen echt prachtig en alle instrumentatie klinkt rijk. Wel de bass in de toonregeling wat terugdraaien, al is het Chris Hillman