Pyramaze - Epitaph (2020)

Denemarken
Label: AFM

1. Epitaph (1:47)
  2. A Stroke of Magic (5:06)
  3. Steal My Crown (5:26)
  4. Knights in Shining Armour (5:30)
  5. Bird of Prey (4:38)
  6. Your Last Call (4:39)
  7. Particle (4:24)
  8. Indestructible (5:25)
  9. Transcendence (4:17)

met Brittney Hayes

10. Final Hour (3:37)
  11. World Foregone (4:49)
  12. The Time Traveller (12:04)

met Matt Barlow en Lance King

avatar van gigage
Jan Vayne mag met een matig porno, ik bedoel pianomuziekje het album openen. Dus sla de titel track maar over. Song nummer 2 voelt gelijk al episch aan en zit compositorisch alvast prima in elkaar. Ik ga de rest ook maar proberen dan.

avatar van Metal-D78
ik vind het helemaal niets, cd van de maand in de Aarschok.... hoe verzinnen ze het? veel te veel toeters en bellen in de vorm van toetsen.

avatar van james_cameron
Het vorige album, Contingent, was beter, maar deze deense formatie laat wederom horen aan de absolute top van het symfonische metalgenre te staan. Vooral het samenspel tussen loodzware gitaarriffs en aanstekelijke melodieuze zanglijnen werkt bijzonder goed. De eerste paar tracks zijn heerlijk, maar daarna wordt het songmateriaal gaandeweg toch wat minder. Met het afsluitende The Time Traveller weet de band echter alsnog te imponeren. In deze lange en zeer avontuurlijke track komen ook nog eens enkele ex-zangers van de band langs. Erg fraai.