Thomas Fehlmann - Good Fridge (Flowing: Ninezeronineight) (1998)

Zwitserland
Dance / Electronic
Label: Apollo

1. Superfrühstück (4:26)
  2. Hermosa (5:35)
  3. Zauberwort (3:31)
  4. Banda (I.A.O.O.L) (1:42)
  5. Baratti (3:27)
  6. Unisize (0:49)
  7. 6ix Days (3:08)
  8. Kirsche (1:05)
  9. Wee Wee Mademoiselle (3:11)
  10. Globus (2:48)
  11. Sangita Rana (4:44)
  12. Cuddle (3:52)
  13. Teufel (3:14)
  14. Face the Day (4:09)
  15. Kufi & Nashi (1:23)
  16. Speedo (2:22)
  17. Luster (4:05)
  18. Snake Salvador (3:10)
  19. Dingo (4:20)
  20. Schizophrenia (4:34)
avatar van YoG
YoG
Erg fluffy, wee-ig album.. Veel ambient en heel af en toe een troostend beatje..

Klinkt wel erg wollig, maar de meeste melodieen blijven wel hangen.

Ik luister veel liever naar z'n Orb materiaal

avatar van John Doe
Een wat mij betreft slecht beschrijvende review hierboven. Troostend beatje? 'Het klikte niet' lijkt mij wat accurater.

Een energieke en diepe plaat voor mij. Voegt wat toe aan de mooiste IDM van de jaren '90. Gelaagde atmosfeer zit in deze plaat. Hierbij stilstaand snap ik de review boven mij ineens beter. Als je de lagen niet redelijk kan onderscheiden, om wat voor legitieme reden dan ook, dan klinkt het misschien wollig en weeïg. Ik moet wel eerlijk aangeven, het had ook nóg beter geproduceerd kunnen worden, maar mijn fantasie kan die honderdduizend euro kostende studio versies invullen en dat is het belangrijkste. Zeer aan te raden plaat.

avatar van YoG
YoG
Het klikt zeker. Dat was de reden waarom ik deze aanschafte.
"Troostend beatje" was niet bedoeld als zure kritiek.

Ik denk een verschil in enthousiasme. Respecteer ook mijn mening, alstublieft. Ik vind Duitse muziek al snel wollig en weeïg klinken. Maar dat is geen slechte kritiek maar mijn beschrijving en zodanig beleving van een geluidsbeeld.
Dit album kwam bijna tegelijkertijd uit met Orblivion. Daar is goed het evenwicht te horen met het rauwe, eigenwijze geluid van Patterson.
Hem in z'n eentje vind ik ook niet zo bijzonder..