menu

Ian King - Panic Grass & Fever Few (2010)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Verenigd Koninkrijk
Folk / Rock
Label: Fledg'ling

  1. Adieu to Old England (4:41)

    met Doug Wimbish

  2. Death and the Lady (6:05)
  3. Black Eyed Susan (4:53)
  4. Evil Eye (3:07)
  5. Four Loom Weaver (3:48)
  6. By George (3:40)
  7. Flash Company (4:39)
  8. Ah Robin, Gentle Robin (3:45)

    met Denise Sherwood

  9. Take, O Take Those Lips (0:56)
  10. How Should I Your True Love Know? (2:18)
  11. Isle of France (3:58)
  12. Old Miner (3:50)
  13. Jovial Broom Man (5:11)
totale tijdsduur: 50:51
zoeken in:
4,0
Een zeer opvallende plaat. Er staat hierboven als genre wel rock/folk, maar dat dekt de lading absoluut niet. Nee, dit is folk gemengd met dub. En daar is de producer verantwoordelijk voor, namelijk Adrian Sherwood. Ik herkende deze naam direct van uit de jaren 80 en ben op zoek gegaan waarvan precies. En ik blijk een plaat te hebben van Mark Stewart and the Mafia : Learning To Cope With Cowardice, zie Mark Stewart + the Maffia - Learning to Cope with Cowardice (1983) - MusicMeter.nl
Ik heb direct toen deze plaat weer opgezet, was lang geleden en er ook iets over geschreven op Music Meter.
Ian King is bekend van de band 'After Dark' (ik ken die niet, moet rock, metal zijn), maar verder ook een redelijk begenadigd gitarist en banjo speler. Dus dat folk muziek wel passend zou zijn is duidelijk. Maar Adrian Sherwood giet een duidelijk dub/reggaesaus over de folkmuziek , wat een zeer verrassend effect heeft. Tussen de nummers zijn de meeste echte traditionals en een paar eigen nummers van Ian King. Het klinkt soms als wat oude reggae, maar toch weer op een wat andere wijze. Ik moest eerst wat wennen aan de benadering van Adrian Sherwood, maar hoe meer ik de cd beluister, hoe enthousiaster ik word. De koppeling dub met de Engelse traditionals, zonder dat het echte dub wordt is zeer origineel. En het gitaar en banjo spel van Ian blijft de boventoon voeren.
Prachtige uitvoeringen !

Gast
geplaatst: vandaag om 14:01 uur

geplaatst: vandaag om 14:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.