Donovan - Rising (1990)

Folk / Rock
Label: Permanent

1. Jennifer Juniper (2:40)
  2. Catch the Wind (2:15)
  3. Hurdy Gurdy Man (3:18)
  4. Sunshine Superman (3:16)
  5. Sadness * (2:38)
  6. Universal Soldier * (2:13)
  7. Cosmic Wheels * (4:00)
  8. Atlantis (4:58)
  9. Wear Your Love Like Heaven (2:24)
  10. To Susan on the West Coast Waiting * (3:13)
  11. Colours (2:44)
  12. Young Girl Blues (3:45)
  13. Young but Growing * (3:42)
  14. Stealing (4:11)
  15. Sailing Homeward (2:56)
  16. Love Will Find a Way (2:43)
  17. Lalena (2:52)
  18. Make Your Mind Up * (5:26)
avatar van WhoAmI
WhoAmI (crew)
Dit album is door de jaren heen heruitgegeven onder eenentwintig verschillende namen. Ik wilde dit de albumomschrijving op deze pagina niet aandoen, maar wel de berichtenlijst, uit het nastreven van volledigheid
De Discogs-pagina

25 Years In Concert
The Classics Live
Catch The WInd
Atlantis ‎
Colours (Live In Concert)
In Concert
Best Of Live
Greatest Hits
Live

avatar van potjandosie
de "Rising" uitgave (Permanent Records) zoals hierboven vermeld bevat 18 nummers allemaal live uitgevoerd in de periode 1982 t/m 1986 ("recorded during world tour").

voor mij als "oudere jongere" een feest der herkenning. de uit Glasgow, Schotland afkomstige singer/songwriter Donovan (Leitch) werd destijds wel het Schots/Engelse antwoord genoemd op Bob Dylan. de man grossierde eind jaren 60/begin jaren 70 in het maken van hitsingles, waarvan vele klassiekers werden. het waren de tijden van de Vietnamoorlog, piratenzender Radio Noordzee, "flower power" etc.
een tijd dat de wereld zonder smartphones en social media nog "klein" was en misschien was geluk toen inderdaad nog heel gewoon.

nostalgie dus bij het horen van prachtige nummers als "Catch the Wind", het nog immer actuele "Universal Soldier" een nummer van de Amerikaanse folkie Buffy Sainte-Marie en het lieflijke "To Susan on the West Coast Waiting". voor de rest eigen nummers van Donovan plus 2 traditionals "Young but Growing" en "Stealing".

alhoewel er flink wat verzamelaars en live albums zijn uitgebracht van deze Schotse troubadour en je altijd discussie kunt hebben over de samenstelling en keuze van de nummers, ervaar ik "Rising" als een fraai, coherent album.

Donovan: all guitars, vocals, harp
Paul Horn: flutes, sax, clarinet
Peter Mark: viola
Danny Thompson: concert bass

op de binnenkant van het hoesje staan foto's van Donovan met de Indiase Maharishi Mahesh Yogi, grondlegger van de transcendente meditatie en tijdgenoten George Harrison en Jimi Hendrix plus een "liner note" van John Lennon met de tekst "Donovan is as important and influential, as Bob Dylan and we are...Listen, the man's a poet". voor wat het waard is....