Donovan - Pied Piper (2002)

1 stem

Label: Music for Little People

1. I Love My Shirt (3:38)
  2. Happiness Runs (3:29)
  3. Sun Magic (3:43)
  4. People Call Me the Pied Piper (3:26)
  5. Little Boy in Corduroy (2:33)
  6. Colours (2:44)
  7. Jackie Beanstalk (6:22)
  8. A Funny Man (1:51)
  9. Mandolin Man and His Secrets (3:50)
  10. Nature Friends (1:14)
  11. Wynken, Blynken and Nod (3:26)
  12. Little Teddy Bear (2:58)
  13. Voyage to the Moon (5:50)
avatar van Ducoz
Kan iemand mij zeggen of dit rerecordings zijn?

avatar van WhoAmI
WhoAmI (crew)
Ducoz schreef:
Kan iemand mij zeggen of dit rerecordings zijn?

Het boekje op Discogs doet vermoeden dat dit een regulier album is:
Donovan - Pied Piper | Releases, Reviews, Credits | Discogs
Dat is ook waarom ik het bij het toevoegen als regulier album heb opgegeven. Anders zou het compilatie van oude tracks zijn!

Wikipedia en de officieuze Donovan-site geven hierover uitsluitsel: zie
Pied Piper (Donovan album) - Wikipedia - en.wikipedia.org
resp.
Donovan Unofficial - Pied Piper - donovan-unofficial.com
Op beide sites staat "Recorded 2001–02". Het zijn dus inderdaad heropnames!

avatar van Ducoz
Ik heb wat beluisterd; het zijn inderdaad heropgenomen tracks, sommige met aangepaste teksten. Ik heb de CD maar besteld..

avatar van Ducoz
Inmiddels heb ik het album in huis én beluisterd.
Ik ben een grote Donovan fan, dus echt dingen fout doen doet hij bij mij niet echt. Ik ben echter wél kritisch.

Het is niet de eerste keer dat Donovan een plaat opneemt met kinderliedjes, hij deed dit eerder al op HMS in 1971. Ruim 30 jaar later doet hij het wat compacter over met een hand vol heropnames van liedjes die aanschuren tegen kinderliedjes of daar voor geschikt zijn. De uitvoeringen zijn niet heel erg anders dan de originele versies -ja, ze klinken moderner en ja.. de drums komen helaas uit een computer- maar dat mag de pret niet drukken. Donovans stem klinkt ietsjes geknepen, voor mijn idee is hij naarmate hij ouder is geworden wat nasaler gaan zingen, het liefelijke en onschuldige is er wel af.

Her en der zijn de teksten wat aangepast en wordt Donovan begeleidt door kinderstemmen. Voor het concept van het album prima, muzikaal zeker geen meerwaarde. Daarnaast heb ik mijn twijfels in hoeverre dit album nou bij de doelgroep terecht komt of is gekomen.. waarschijnlijk vooral in huis bij verstokte fans zo als ik..

Prima tussendoortje zonder enige urgentie.