Diorama - Tiny Missing Fragments (2020)

Duitsland
Electronic / Rock
Label: Accession

1. Avatars (6:24)
  2. Patchwork (5:48)
  3. Horizons (5:11)
  4. Gasoline (4:29)
  5. Dark Pitch (4:57)
  6. Charles de Gaulle (6:07)
  7. Counterloop (4:54)
  8. Sensation (4:35)
  9. Irreversible (5:54)
  10. Lisland (5:12)
  11. The Minimum (4:13)
  12. Orbitalia (6:19)
avatar van Killeraapje
Nieuwe Diorama release in 4 jaar. De eerste twee singles Patchwork en Dark Pitch klinken lekker. Het heeft niets meer te maken met hun geweldige debuut Diorama - Pale (1999) maar Dark Wave liefhebbers moeten dit zeker eens proberen.

avatar van Killeraapje
Na de geweldige plaat Coma Alliance - Weapon of Choice (2018) - MusicMeter.nl die zanger en hoofdcomponist Torben Wendt samen met Adrian Hates van Diary of Dreams opnam wilde ik de nieuwe plaat van Diorama zeker een kans geven. De laatste twee telgen van Diorama vielen me nogal tegen dus vooraf waren de verwachtingen niet hoog maar het moet gezegd. Opener Avatars is erg goed. Alles wat deze band de moeite waard maakt komt mooi samen in dit. nummer.

Helaas heeft de rest van de plaat aanzienlijk meer tijd nodig. Het klinkt allemaal wel lekker en creatief maar voelt ook erg geforceerd en weet me emotioneel te weinig te raken. De vier singels zijn uitstekend en maken dit album een stuk aangenamer dan de voorgaande twee platen maar eerlijk is eerlijk ik hoor Torben Wendt toch liever samen met Adrian Hates in Diary of Dreams of zet het uitstekende debuut Pale nog eens op.

Neemt niet weg Diorama heeft bij mij een hoge gunfactor en de band verdiend zeker meer aandacht.

avatar van Killeraapje
Voor de liefhebbers nog een recent klein live concert dat recent op Youtube is gezet

DIORAMA - IN FRAGMENTS - YouTube