Graham Gouldman - The Graham Gouldman Thing (1968)

Label: RCA

1. The Impossible Years (2:38)
  2. Bus Stop (2:23)
  3. Behind the Door (3:32)
  4. Pawnbroker (3:00)
  5. Who Are They (2:01)
  6. My Father (2:44)
  7. No Milk Today (2:15)
  8. Upstairs Downstairs (2:16)
  9. For Your Love (2:30)
  10. Pamela, Pamela (2:10)
  11. Chestnut (3:22)
avatar van Droombolus
Graham doet zijn eigen liedjes die voor het grootse gedeelte al hits waren in andere uitvoeringen. Leuk idee, maar met zijn vocale capaciteiten houd je toch een beetje een paard achter de wagen gevoel over na beluistering ........

Ik heb deze weer eens een keer in mijn CD-speler gestopt.
Het is voor mijn oren niet echt een album dat ik op repeat kan zetten.
De bands/artiesten (The Hollies, Herman's Hermits, The Yardbirds, Wayne Fontana etc.) die hits hadden met Gouldman's composities moeten toch zijn vroege demo-versies gehoord hebben. Ik ben benieuwd of die versies ook nog eens een keer opduiken.
Zijn remakes van zijn eigen songs klinken hier niet eens zo slecht, maar de versies van Bus Stop, No Milk Today, For Your Love en Pamela, Pamela zijn in die hitversies al zo bekend.
En er zijn natuurlijk nog meer GG-nummers die grote hits werden.
Tussen haakjes: ik heb ook de versie van Bus Stop van The Hollies en van Herman's Hermits. Je hoort meteen dat de versie van The Hollies het wint.
Ik vind het stemgeluid van Gouldman in 10cc veel beter, alsof hij beter is gaan zingen of zangles heeft genomen.
Jaren later heeft Graham nog een vervolg op dit album gemaakt. Ik heb dat hier ook nog ergens liggen. Straks ook even na dit album draaien. Is toch een goed album met soft rock.
Zijn maatje Andrew Gold in Wax heeft ook nog eens een album met covers en remakes van zijn eigen songs gemaakt Copy Cat, net alsof het in de jaren 60 gemaakt is. Hij heeft voor dat album ook de foto van de Amerikaanse albumhoes van A Hard Day's Night nagemaakt met zijn eigen halve portretjes.

avatar van heartofsoul
De zang van Graham Gouldman viel me op dit sympathieke debuutalbum een beetje tegen, en verder moet mij van het hart dat de hitversies van Bus Stop, No Milk Today, For Your Love en Pamela, Pamela veel beter zijn dan wat Gouldman zelf van zijn liedjes maakte. Van de overige acht liedjes vond ik echter My Father en het instrumentale Chestnut lang niet slecht, dus dit album mag blijven.