Deee-Lite - World Clique (1990)

Dance
Label: Elektra

1. Deee-Lite Theme (2:09)
  2. Good Beat (4:39)
  3. Power of Love (4:41)
  4. Try Me On, I'm Very You (5:18)
  5. Smile On (3:58)
  6. What Is Love? (3:40)
  7. World Clique (3:23)
  8. E.S.P. (3:44)
  9. Groove Is in the Heart (3:51)

met Q-Tip en Bootsy Collins

10. Who Was That? (4:36)
  11. Deep Ending (3:49)
  12. Build the Bridge (4:31)
Inmiddels klinkt deze cd wat gedateerd, maar als de zon schijnt en de vogeltjes fluiten (zoals vandaag) dan is het nog steeds aangenaam swingen op Deee-Lite.
En Groove is in the heart blijft natuurlijk een heerlijk nummer.

avatar van ravenstein
Inderdaad, klinkt nu toch wel redelijk gedateerd. Vooral de productie is maar platjes.
Groove is in The Heart klinkt echter vandaag nog even fris als toen en springt kilometers boven de andere nummers uit.
Hoe goed dat nummer ook mag zijn, het eindcijfer heeft betrekking op gans de cd en daardoor geef ik niet meer dan 2,5.

avatar van andré
Gedateerd of niet, dit is gewoon een fantastisch album met briljante poppy niets-aan-de-handliedjes! En voor mij zijn er eigenlijk maar twee kwalificaties voor muziek: goede of slechte muziek, niet of iets gedateerd is. Maar ik zeg er eerlijk bij: het is ook jeugdsentiment

avatar van VanDeGriend
andré schreef:
poppy niets-aan-de-handliedjes!

Best wel ja. Gewoon leuk op een feestje ofzo of gewoon als de zon schijnt

avatar van brooklyn
groove is in the heart, geweldig plaatje...

avatar van musicfriek
brooklyn schreef:
groove is in the heart, geweldig plaatje...

Jaaaaaaaaa!!

Dit hele album is erg leuk! 4*

avatar van monique
ik vindt dit ook een erg leuk album destijds heb ik dit album grijs gedraaid maar het is weer erg leuk om terug te horen

avatar van beruk
Van een vrolijk makende meligheid, dee-lite!

avatar van FunkStar
One Hit Wonder! Groove Is In The Heart nog steeds erg lekker dansnummer!

avatar van tnf
tnf
'The power of love' vind ik ook nog best leuk, al vind ik wel dat dat nummer in de clipversie een stuk lekkerder is dan op dit album.

Ja, ik heb deze cd. Pretentieloze maar wel goed in elkaar zittende muziek. Leuk stripje in het boekje, trouwens.

avatar van LeRoi
1 van de betere Dans / Disco platen EVER.......voor het genre zo waar geen makkelijke opgave een zo constante, van hoog niveau zijnde, 'floor-killer' te maken....

avatar van PEN15
Die videoclip van groove is in the heart blijft in mijn gedachten voorbij flitsen. Die swirling jaren '60 kaleidoscope met die knipperende felle kleuren gaven me haast epilepsie. Ik vind het nog altijd een leuk liedje..

..maar nr.12 build the bridge is totaal wat anders! Dat is me toch een onvervalst gelikte begin jaren '90 acid warehouse dancegroove zoals ik die alleen hoorde in 1990 op feestjes, houseparty's, het uurtje zendtijd voor discotheek muziek op de radio et.c Een favoriet van me.

(en nummer 6 ook!)

avatar van LeRoi
In reactie op PEN: voor mij nog steeds een dijk van een Dans-plaat (in DE VOLLE BREEDTE) al is het m.n. 'Groove' die ik met enige regelmaat bij feestjes hoor voorbij komen...
Alle nummers kunnen wat mij betreft zo ingewisseld worden voor 'Groove', helaas hebben de overige nummers echter nooit de welverdiende waardering, voor het grotere publiek, gekregen (absoluut voor mij geen One Hit Wonder dit Deeeee Liteeeeh...

Muziek kan ik niet verbinden met de sixties, artwork en kleding wel..

avatar van LeRoi
Definitief verhoogd naar tha full monty: bijna een jaar niet geluisterd, maar mensen dit is, binnen het genre al he-le-maal, ALLE 12 GEWOON GOED-plaat. Kan geen enkel nummer aanwijzen die ik minder vind.......en zelfs 'Groove In The Heart', die je met enige regelmaat wel weer eens voorbij hoort komen, verveelt me nu al meer dan 20 jaar nog steeds niet!
Plaat zit gewoon bijzonder goed en sfeervol in elkaar.

I just wanna hear a good beat, i just wanna, i just wanna.....hear a good beat...zu zu zu wah zu wah wah wah zu wah zu zu wah!!

wat een bagger plaat is groove is the heart toch

Hoe kom je erbij? Geweldig plaatje, lekker vrolijk en retemuzikaal. Een van de betere hits van de vroege 90's wat mij betreft.

herman schreef:

nou ik vind er gewoon helemaal niks aan en mischien heb ik het ook tevaak gehoord

avatar van Arrie
Gewéldig nummer inderdaad.

Arrie schreef:
Gewéldig nummer inderdaad.

Sterker nog: BRILJANTE cd waarvan ik (nog steeds) verschillende nummers danwel op feestjes draai (als DJ ' MM LeRoi' ) of hoor als ik zelf gewillig slachtoffer ben van 'uitspattingen op den dansvloer' . Ga de nummers niet separaat benoemen, maar zoals 'Groove' wellicht wat te vaak de ruimte vult, zo zou men veel vaker andere nummers van deze plaat ' er in moeten gooien' (Tip: zet 'm op in de auto, maar dan wel flink HARD!).

avatar van PEN15
Nogmaals mijn mening, deze plaat zit heel bijzonder in elkaar. Destijds was groove is in the heart het enige wat ik wilde kennen en heb ik de rest lang genegeerd, maar die waardering kwam uiteindelijk naarmate de tijd verstreek. Hoe verder de jaren 90 achter me verdwijnen, des te beter ga ik deze plaat waarderen. Ik vind bepaalde nummers steeds beter en er lijkt goed over nagedacht. Ik mis deze oude beats en Miss Kier's stem heeft een goede vibe op me, alsof zij een geheim onmisbaar ingredient is. World Clique zit boordevol Groove is in the hearts.

Ik kwam een tijdje terug wat vergeten gebeurtenissen tegen die zich op een verre achtergrond hebben afgespeeld:

Lady Miss Kier initiated a lawsuit against Sega corporation for allegedly stealing her former persona and using it as the basis of a video game character. The lawsuit was based on accusations of copying her look of knee-high boots, short skirts and a pink ponytail, for Sega's Ulala character design in the game Space Channel 5

She claimed that Sega offered to pay her $16,000 to license her name, image and songs for the game, though she rejected their offer. Kirby later learned that the videogame maker went ahead and used her resemblance anyway, and she decided to initiate the lawsuit. She ultimately lost the suit and a later appeal and was liable to pay Sega's legal fees of $608,000 (reduced from $763,000 requested)

avatar van RogerV
Best een leuk album dat eigenlijk nog best fris klinkt. Als springt deze muziek nergens echt uit de band. Het is housemuziek die denk ik vooral vrouwen leuk vinden.

Die Lady miss Kier heeft overigens wel de perfecte stem voor housemuziek. Dat is op Groove is in the heart nog niet eens op zijn best te horen.

avatar van tnf
tnf
Hij steunt naar mijn mening érg op de - behoorlijk sterke - singles, en dan staat The power of love er niet eens in m'n favoriete versie op. Dat vind ik wel jammer. Daarom is m'n punt minder hoog als dat je op basis van m'n voorliefde voor vrolijke liedjes uit deze periode zou kunnen verwachten.

(Eerlijk is eerlijk, ik ben ook niet de gulste hier, als het om het geven van sterren gaat; maar een heel select groepje cd's zal hoger dan **** halen.)

Maar de algehele sfeer die van de muziek, de clips (intrigerend type, die Lady Miss Kier) en het artwork uit gaat blijft tof. Ze hadden in hun creativiteit iets 'prettig gestoords', op een leuke manier, hele vrije denkers vermoed ik. Daar moesten ze het meer van hebben dan van daadwerkelijk sterke liedjes, vind ik, afgezien van de singles dan.

avatar van NewYorkCityLight
laxus11 schreef:
wat een bagger plaat is groove is the heart toch

Normaal vind ik de dance platen uit de jaren '90 wel leuk maar dit ('Groove Is in the Heart') is een uitzondering, voor mijn gevoel gaat de plaat nergens heen.

avatar van T.O.
Vreemd, ik vind het één van de beste dancenummers uit de jaren '90 (zo niet ooit)

avatar van laxus11
Inmiddels vind ik het niet zo vreselijk als toen maar ik kan het nog steeds niet erg goed vinden.

avatar van Shelter
groove is in the heart is echt geweldig!!
Voor die tijd helemaal...echt een track die ik altijd kan opzetten en vooral niet stil kan zitten.
Ken de rest van het album niet, toch maar eens checken want die ene track daar zit echt veel creativiteit en stijlen in.

TheArtfulDodger
I just wanna hear a GOOD BEAT!

avatar van judgepaddy
Gedateerd?
Misschien is GIITH tegenwoordig nog wel hipper als dat het toen al was,..

avatar van ZERO
1001 Albums you must hear before you die

Het leek me wel eens leuk om de lijst "1001 albums you have to hear before you die" door te nemen. Op die manier kom je misschien wat verborgen pareltjes tegen. Of albums waar je al vaak van gehoord hebt, maar nog nooit toe gekomen bent om ze te gaan luisteren...

Ik heb dus de lijst op m'n computer gezet en aan m'n vriendin een willekeurig nummertje gevraagd tussen 1 en 1001. Dat werd 666, for what it's worth.

Dit is een album dat sowieso volledig buiten m'n stijl valt. Maar dat is niet erg, want dat was mede de bedoeling. Wat ik wel vreemder vind is dat het album op basis van de streams op Spotify en het stemgemiddelde hier mij eerder een one-hit-wonder lijkt dan een album dat je per sé geluisterd moet hebben. Of zie ik dat verkeerd?

Ik heb het een aantal nummers volgehouden. Dan ben ik geskipt naar What Is Love en vervolgens naar Groove is in the Heart. Maar het zegt me echt wel he-le-maal niets.

Bijzonder slechte start voor m'n nieuwe doelstelling, moet ik zeggen. Ik heb niet het hele album geluisterd, omdat dat een beetje zou aanvoelen als mezelf pesten. Met alle respect voor de band en voor alle mensen die dit goed vinden, het is gewoon helemaal niet m'n ding.

Aangezien ik niet het hele album heb geluisterd, stem ik uiteraard ook niet.

1/1001, dat wel.