Sturgill Simpson - Cuttin' Grass - Vol. 1 (2020)

Alternatieve titel: The Butcher Shoppe Sessions

Country
Label: High Top Mountain

1. All Around You (3:09)
  2. All the Pretty Colors (2:18)
  3. Breakers Roar (2:29)
  4. I Don't Mind (4:29)
  5. I Wonder (3:14)
  6. Just Let Go (3:02)
  7. Life Ain’t Fair and the World Is Mean (2:00)
  8. A Little Light (1:44)
  9. Life of Sin (2:17)
  10. Long White Line (2:21)
  11. Living the Dream (2:30)
  12. Old King Coal (2:52)
  13. Railroad of Sin (2:12)
  14. Sitting Here Without You (1:55)
  15. Sometimes Wine (3:55)
  16. The Storm (2:31)
  17. Time After All (2:14)
  18. Turtles All the Way Down (2:18)
  19. Voices (3:37)
  20. Water in a Well (3:46)
avatar van frolunda
Na zijn vorige album Sound & Fury, dat nauwelijks nog een Country gehalte bevatte, had ik niet zo snel weer een terugkeer naar zijn Roots verwacht. En dan ook nog in één van zijn meest oorspronkelijke vormen, de Bluegrass, daarmee weet Sturgill Simpson me toch wel aangenaam te verrassen. Zeker ook omdat ik totaal ongewis was omtrent deze release(s).
Cuttin' Grass - Vol. 1 herbergt twintig nummers die voor het grootste gedeelte van zijn eerste drie albums afkomstig zijn (plus een kwartet van zijn voormalige band Sunday Valley) en hier een Bluegrass make over krijgen.
Het eindresultaat is hier eigenlijk nog beter dan ik had durven hopen, want naast het feit dat Cuttin' Grass - Vol. 1 een heerlijke, ongedwongen sound heeft en Sturgill Simpson hier bijzonder goed bij stem is geeft de Bluegrass injectie vaker wel dan niet een extra dimensie aan de oude songs. Onder meer de bewerkingen van I Don't Mind, Life Ain’t Fair and the World Is Mean, Railroad of Sin en the Storm zijn erg erg geslaagd en van wat overblijft stelt eigenlijk geen één nummer echt teleur.
Dit is dan ook een Initiatief wat zeker voor herhaling vatbaar is, iets wat inmiddels al is gebeurd door de release van vol. 2.

avatar van ZERO
Sturgill Simpson leerde ik vorig jaar op een aangename manier kennen door Metamodern Sounds in Country Music. Toen hij datzelfde jaar op de proppen kwam met twee Bluegrassalbums, was ik dus zeer benieuwd!

Ik moet zeggen, ze klinken allebei erg leuk! Ideaal voor op zonnige dagen in de auto. Zowel de herwerkingen van nummers die ik al kende via Metamodern Sounds in Country Music als de (voor mij) nieuwe nummers bevallen me zeer goed. Wat mij betreft zeker een aanrader voor fans van Sturgill Simpson en/of bluegrass.

Favorieten zijn moeilijk te kiezen doordat voor mij de helft andere versies zijn van nummers die ik al kende en de andere helft voor mij 'nieuwe nummers' zijn. Uiteindelijk ben ik toch vooral voor de tweede categorie gegaan.

Favorieten: All Around You, Breakers Roar, Time After All en Water In A Well