W.E.T. - Retransmission (2021)

Zweden
Label: Frontiers

1. Big Boys Don't Cry (3:04)
  2. The Moment of Truth (4:33)
  3. The Call of the Wild (3:49)
  4. Got to Be About Love (3:30)
  5. Beautiful Game (3:48)
  6. How Far to Babylon (4:25)
  7. Coming Home (3:04)
  8. What Are You Waiting For (4:58)
  9. You Better Believe It (3:03)
  10. How Do I Know (4:13)
  11. One Final Kiss (3:12)
avatar van Marco van Lochem
De geweldige zanger Jeff Scott Soto, lead gitarist en toetsenist Erik Mårtensson en toetsenist en gitarist Robert Såll werken al een aantal jaren samen in de band W.E.T. en hebben met “RETANSMISSION” hun vierde album uitgebracht. Opnieuw bij het Italiaanse rock label Frontiers brengt het drietal een zeer degelijk rockalbum uit.
De naam W.E.T. komt voort uit de bands waar het drietal in actief was ten tijde van de oprichting. Robert Såll (de “W” van Work of Art), Erik Mårtensson (de “E” van Eclipse) en Jeff Scott Soto (de “T” van Talisman) brachten hun naamloze debuutalbum uit in 2009, dat werd gevolgd door “RISE UP” in 2013 en “EARTHRAGE” in 2018. Feitelijk is er niet veel veranderd qua sound ten opzichte van de eerder verschenen schijfjes. De stem van Soto, ooit nog een korte periode de leadzanger van Journey, is krachtig en herkenbaar, de songs klokken tussen de 3 en 5 minuten, uptempo wordt afgewisseld met midtempo en natuurlijk ontbreekt de ballad niet.
Het stevige “BIG BOYS DON’T CRY” laat in 3 minuten horen wat je kunt verwachten van W.E.T., een zeer aanstekelijk ritme, stevige riffs, heerlijke melodie en de stem van Soto maakt het af. “CALL OF THE WILD” is een voorbeeld van de rockers die W.E.T. ook maakt, mooie koortjes en een krachtige gitaar riff. In “BEAUTIFUL GAME” gaat het tempo flink omhoog en is één van stevigste songs van “RETRANSMISSION”, “COMING HOME” had in de jaren ’80 een kans op een hitnotering gehad, want het is een heerlijke radio rocker. “WHAT ARE WE WAITING FOR” is een geweldige ballad waarin Soto laat horen ook dit heel goed aan te kunnen. De emotie die doorklinkt in zijn stem, gecombineerd met de mooie melodie maken van deze song voor mij één van de toppers van het album. De afsluiter “ONE FINAL KISS” begint met een heavy gitaar riff en het aanstekelijke refrein zorgt voor een glimlach en een goed gevoel.
W.E.T. is één van de weinige bands op het Frontiers label die het 4 albums lang volhouden en alleen daarmee zijn ze al bijzonder en toevallig geldt dat ook voor de band van Robert Såll, Work Of Art. Een must-have voor de rockfans en zeker liefhebbers van rauwere, maar herkenbare stemmen zoals die van Jeff Scott Soto.