Gerard Cox - Leuk voor Later (1993)

Label: EMI

1. Zo Verdrietig (3:35)
  2. Met Z'n Tweeën (3:23)
  3. Straatarm Oud (3:36)
  4. Snuiven (3:04)
  5. Begrafenis (2:31)
  6. De Zinloosheid van het Bestaan (2:11)
  7. Zelfportret (0:32)
  8. Die Ander (3:42)
  9. Pieter Goudhaan (2:18)
  10. Kom Nou Maar Naar Huis (1:58)
  11. Leuk voor Later (2:57)
  12. Want het Is Niet Goed (3:19)
  13. Nooit Meer Weg (4:28)
  14. Boerenkool / Kaviaar (2:17)
  15. Kwatrijn (1:47)
avatar van Wandelaar
Schitterende liedjes van Cox, Robert Long, Hans Dorrestijn, Rients Gratama, op muziek van Bert Nicodem, Robert Long en Jules de Corte. Productie (nog eenmaal): Robert Long.
Nederlandse liedkunst op z'n best, volledig over het hoofd gezien door het publiek helaas.

avatar van bikkel2
Staat op Spotify, dus beluisterbaar
Ga ik doen, want deze is mij onbekend.
Cox had een mooie stem en hoewel wat bewerkingen, heeft hij zeker fijne bijdragen geleverd aan het Nederlandstalige lied.
De critici wisten nooit zo goed wat ze met hem aan moesten. Aan de ene kant ging hij voor scherp en slimme kleinkunst, maar aan de andere kant ging hij net zo makkelijk voor een liedje als 'Het Is Weer Voorbij Die Mooie Zomer', wat nogal een grote hit opleverde in 1973.
Het mooie was dat Gerard Cox er lekker schijt aan had.
Ik mocht 'm wel.

avatar van Wandelaar
Liedjes als Begrafenis en Pieter Goudhaan zijn juweeltjes van vertelkunst. En een prettige stem had Cox bovendien. Ik heb nog een CD van het cabaretprogramma Cursief, waar Gerard Cox en Frans Halsema aan meededen. Absoluut foute grappen vandaag de dag. Maar geweldig.