The Chiffons - He's So Fine (1963)

Label: Capitol

1. He's So Fine
  2. Lucky Me
  3. My Block
  4. Will You Still Love Me Tomorrow
  5. Oh My Lover
  10. Wishing
  11. Mystic Voice
  12. When I Go to Sleep at Night
avatar van jorro
Leuk album van deze meidengroep uit New York. Waarschijnlijk hun beste album.
Om het openingsnummer is later een kleine rel ontstaan. George Harrisson zou plagiaat gebben gepleegd met zijn nummer My Sweet Lord. Inderdaad is de overeenkomst groot en werd GH later in een juridische procedure in het ongelijk gesteld. Het is ook absoluut hetzelfde deuntje,
ik wil niemand een rechtszaak opdringen, maar lijkt een deel van het tweede nummer Lucky Me niet erg veel op Please Mr. Postman?
Gelukkig is het duidelijk dat het nummer Why Do Fools Fall In Love een cover is van het nummer van Frankie Lymon & the Teenagers uit 1956.
Een album dat lekker wegluistert en op 58 staat in de 100 Greatest Albums of 1963 en 103 in Best ever Albums (1963).