Audio Bullys - Ego War (2003)

Electronic / Hip-Hop
Label: Source

1. Snake (3:34)
  2. 100 Million (3:30)
  3. Way Too Long (2:13)
  4. Turned Away (4:17)
  5. Real Life (3:28)
  6. We Don't Care (3:32)
  7. Face in a Cloud (3:41)
  8. The Tyson Shuffle (3:37)
  9. The Things (3:45)
  10. Veteran (3:45)
  11. The Snow (4:37)
  12. I Go to Your House (3:32)
  13. Hit the Ceiling (3:25)
  14. Ego War (4:37)
puike plaat! kvind de eerste helft werkelijk dolletjes. Vooral We don't care is echt zo'n fuck-off nummer, heerlijk gewoon.

Ego war als plezante afsluiter. Schitterende plaat dus en ik hoop dat hun volgende albums opnieuw deze richting zal uitgaan. Kvond generations net iets minder boeiend dan dit.

4/5

ja, leuk album, vooral 'ego war', 'snake' en 'we don't care' [het liefst mét clip ]

eazyfan
ziet me er niet egt zo goed uit

avatar van jeroen1904
Toch nog altijd de beste plaat van de Bullys, vooral we don't care, face in a cloud, the things, way too long en the snow zijn toppers.

avatar van Snowblood
Heerlijke cd. Afwisselend, goed tempo, goede covers, goede meezinger, top plaat!

Super vette plaat. coole samples gebruikt en lekker harde basslines.

avatar van luc011190
Beste danceplaat naar mijn weten!

Nummers waar ik naar kan blijven luisteren, die een eigen stijl hebben en waar ik ook nog vrolijk van word. Snake, We Don't Care en bovenal Face in a Cloud steken er bovenuit. Als alle nummers van die kwaliteit waren, dan zou dit album 5 sterren zijn. Maar aangezien er een aantal fillers opstaan, kom ik uit op 4,5

snake en ego war zijn erg goed de rest kan me steeds minder boeien

Pauper
zitten wel echt nummertjes op die je liever skipt, ik noem een turned away... daar in tegen, we dont care, snake, ego war, real life.. heerlijke pakkende melodien en deuntjes.. toffe cd, 3,5 sterren.

Pelvin
lekker album, maar na een sterk begin zwakt het wat af ja. een paar uitschieters zoals snake, 100 million en we don't care maar er staan ook een paar saaie nummers op.

Erg gaaf album. Maar zoals sommigen al zeggen, het heeft een flink aantal uitschieters, maar ook een paar standaard doorskip-nummers. Een Tyson Shuffle wordt strontvervelend na een minuut, en zo zijn er wel meer.

Beetje jammer, toch 4 sterren, voor de nummers die oh zo goed werken.

avatar van GraveyardJunkie
geweldige plaat.. altijd raak met audio bullys. Hoewel ik helaas generation net iets minder vond... Audio Bullys met Ego War 4,5*

avatar van Reijersen
Erg tof! die stevige electronic-beats met het gerap in een ongelooflijk Engels accent. Het grootste euvel dat daarnaast ook wel aan dit album hangt zijn de skipnummers en de weinig zichtbare afwisseling. Toch gewoon 3,5 ster waard.

avatar van Onderhond
Zwemelt tussen de 3.5* en 4*

Vind het leuk om thuis te luisteren maar kan het me niet voorstellen op een dansvloer. Te sloom en te lauw daarvoor.

tuktak
ik luister dit album heel vaak sochtends naar mijn werk in de auto.
donker, koud, regen, maar dan gewoon keihard we dont care ofzo luisteren. daar word ik nou lekker wakker van en kan ik de dag goed mee beginnen.

avatar van Opgeduveld030
heel vet album jammer dat ze het live niet altijd even goed doen ( lees; ofwel heel vet ofwel tergend slecht, heb beide meegemaakt)

avatar van dj maus
die Joe Cocker-remix (Face In A Cloud) blijft een klassieker

Turned Away en I Go To Your House zijn wat subtieler en daarmee favoriet; Real Life heeft wel een fijne electro-feel

het lompe gebeuk van We Don't Care is aan mij niet zo besteed

We Don't Care... werelds nummer.

what the fuuuuuuuuuuck

Onderhond schreef:

Klopt!

Maar wel geschikt voor een goede remix. Als je het tempo iets hoger opschroeft en de beats wat harder maakt vind ik een aantal nummer heel geschikt voor de dansvloer.

Zo puur natuur zijn de AudioBullys inderdaad meer geschikt om te blazen in de auto, liefst een Autobahn in Duitsand ofzo, anders heb je zo een boete te pakken.

Het nummer "Face in a Cloud" vind ik het beste van de AudioBullys. Het sampeltje en die beat wisselen perfect af. Ook de nummers "Snake" en de toegift op het nummer "Ego War" (op 8:33) zijn écht heel goed. Jammer dat ik voor dat laatste nummer steeds moet doorspoelen!

tuktak
als de audio bulleys er zin in hebben horen ze bij de beste live dance acts die er zijn en gaat de hele zaal helemaal los.

blaauw
Klopt maar als ze d'r eens niet zin in hebben zeg! ik heb ze een keer meegemaakt dat ze op een bank zaten met een afstandsbediening (zonder tv) en gewoon peuken zaten te roken en af en toe met dat apparaat zaten te klooien, dan denk ik kom zeg, speel in iedergeval wat muziek

avatar van discipline
Face in a Cloud en Ego War zijn echt geniaal!

avatar van RogerV
Gewoonweg vet. Dit klinkt allemaal heerlijk rammelend maar zo lekker Brits. Na uren van verfijnde zwoele deephouse is het leuk om wakker te knallen met deze regenachtige, grauwe maar stoere muziek.

Ik vind persoonlijk Snake het beste, echt hele vette electro zit er in.. Daarnaast zijn Face in a cloud en We don't care geweldig. Er zitten helaas ook een stuk mindere nummers tussen.

avatar van musicboy2602
Heel erg vet, jammer alleen van die soms valse vocalen, maar met de raps is niks mis.

avatar van andnino
Meeste nummers zijn zeer repetitief, de zang is vaak vals en de teksten slaan nergens op. Snake, Way Too Long en The Snow kunnen ermee door, Turned Away en Face In The Cloud zijn zelfs erg goed te doen, maar er blijft nog te veel matigs over.

genre 'electronica'....maar geen hiphop, hoezo?

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Mijn 420ste stem .

Dit album heb ik enkele jaren geleden helemaal grijs gedraaid, ik vind het vooral een vermakelijk album. Er staan enkele echt chille producties op. Met name de eerste helft heeft het juiste, en inderdaad lauwe, gevoel, en dan denk ik met name aan Snake, 100 Million en Face in a Cloud. Het wordt nergens echt hoogstaand dus een 3,5* is m.i. een mooie score.

avatar van Booyo
Mijn 290ste stem (Elke 10 stemmen moeten gevierd worden?)

Tot en met Face in a Cloud is dit een geweldig album. Vervolgens kent het een intens dieptepunt met the Tyson Shuffle en wordt het niveau van ervoor niet meer gehaald. Nog wel prima nummertjes, maar geen Engelse blikkenbierbeuk platen als er voor.