Kruder & Dorfmeister - 1995 (2020)

Oostenrijk
Electronic
Label: G-Stone

1. Johnson (5:38)
  2. Love Hope Change (4:41)
  3. Swallowed the Moon (3:25)
  4. Spring (3:56)
  5. Dope (2:41)
  6. King Size (4:57)
  7. Holmes (1:34)
  8. Don Gil Dub (3:33)
  9. Morning (5:15)
  10. White Widow (5:25)
  11. In Bed with K&D (4:17)
  12. Ambiente (5:43)
  13. One Break (13:14)
  14. Lovetalk (2:38)
Eindelijk een nieuw album. Nou ja, echt nieuw is het niet (zie ook de titel), maar dit is een 'vergeten' album dat nu alsnog wordt uitgebracht.

Is deze trend van toen nu nog steeds wel leuk kun je je afvragen. Die K&D sessions zijn zo perfect: valt daar nog wat aan toe te voegen?

Ja, momenteel is dit niet echt een trend meer, maar dat wil niet zeggen dat het ook niet genietbaar is.

Niet zo lang geleden schafte ik diezelfde K&D sessions opnieuw aan, maar dan op vinyl en het bracht goede herinneringen naar boven. Dat doet dit album uiteraard niet, maar het voert me toch wel terug naar een bepaalde tijd. Een beetje nostalgie kan zeker niet uitblijven.

Dit 1995 is eigenlijk best een fijn 'nieuw' album van de heren en wat je verwacht krijg je gewoon. Beentjes onderuit en loungen maar

avatar van sinusfiction
ik vind dit toch wel weer een heel fijn album... K&D Sessions is één van de beste albums ooit gemaakt. Ik heb altijd het gevoel gehad dat de heren geschrokken zijn van hun eigen kunnen. Zo weinig materiaal verder. Maar deze mag er zijn.

Poa
Genieten dit. Als het een lounge/downtempo/triphop revival teweegbrengt zal ik de laatste zijn die klaagt.

sinusfiction schreef:

Op Dorfmeister's Facebook: "Why we did not release that album then you may ask - and the answer is rather simple - Time flew by much faster than we could have ever imagined - we were busy remixing everyone and their grandmother and in 1996 we did the DJ Kicks and toured the world two times. 1998 we released the K&D Sessions and have been on a never-ending tour since then more or less."

avatar van Weirdo Wizzy
sinusfiction schreef:

Nu hebben ze nog wel heel tof spul gemaakt met hun zijprojecten o.a. Peace Orchestra en Tosca, dus er viel nadien nog genoeg te genieten gelukkig.

Deze 'nieuwe' release komt voor mij wel als een verrassing, maar deze ga ik zeker luisteren. Materiaal uit de hoogtijdagen van de grootmeesters van de lounge; dit moet wel goed zijn.

Edit: en het is ook goed bij de eerste luisterbeurt. Met name One Break blijft hangen. Heerlijke trip van dertien minuten. Het is inderdaad wat je kan verwachten, maar dat is prima want het is vooral erg lekker weer.

avatar van Chameleon Day
En wie heeft al ontdekt in welke track een sample is verwerkt van 'The Rainbow' van Talk Talk? En The Prodigy hoor ik ook ergens voorbij komen.

Fijne plaat dit. Waarom is dit in 1995 nooit uitgebracht? Zou toen echt een topper in de (opkomende) down tempo geweest zijn.

avatar van overmars89
Erg blij met deze plaat en ook wel ergens blij dat ie pas vorig jaar is uitgekomen. Een grote kans dat ik dan het album nooit gehoord zou hebben. Nu al mijn go 2 opstartplaat van 2021!

In wat voor wereld leven we als een magnifieke track als One Break zomaar 25 jaar op de plank kan blijven liggen?

Was dit album destijds uitgekomen dan waren de juichrecensies niet aan te slepen geweest.