Asphyx - Necroceros (2021)

Label: Century Media

1. The Sole Cure Is Death (4:04)
  2. Molten Black Earth (5:06)
  3. Mount Skull (6:02)
  4. Knights Templar Stand (3:35)
  5. Three Years of Famine (7:38)
  6. Botox Implosion (3:15)
  7. In Blazing Oceans (5:06)
  8. The Nameless Elite (3:56)
  9. Yield or Die (4:28)
  10. Necroceros (7:06)
avatar van namsaap
Asphyx was ik na hun eerste twee LP's en EP uit het oog verloren en van de discografie tussen die albums en Necroceros heb ik tot op de dag van vandaag geen noot gehoord.

Toen ik eerder dit jaar hun laatste worp hoorde was ik ik wel gecharmeerd van hetgeen ik hoorde maar raakte het album toch een beetje op de achtergrond in de stroom van nieuwe releases. Afgelopen week stond de LP me weer aan te staren in de platenbak bij de lokale platenboer en heb ik hem toch maar meegenomen.

Met elk rondje op de draaitafel raak ik enthousiaster over deze plaat. De brute, onversneden, deathdoom klinkt nog net zo overtuigend als tijdens hun vroege platen. Wat dat betreft is er niets veranderd. Gelukkig is de band productioneel wel met z'n tijd meegegaan. Necroceros klinkt echt fantastisch!

Hoogtepunten zijn Three Years Of Famine (denken meer mensen aan Metallica's To Live Is To Die in het middenstuk?) en Yield Or die, met z'n heerlijke classic Savatage-vibe (ik kom zo even niet op de titel van het nummer waar ik aan moet denken).